Παπανάτσιου: "Κανένα θέμα μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων στο ΕΤΑΔ"

«Δεν τίθεται κανένα θέμα μεταβίβασης ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Ούτε ακινήτων όπως αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, αιγιαλός, παραλίες, δασικές εκτάσεις, περιοχές NATURA» ξεκαθάρισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η Κατερίνα Παπανάτσιου.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν άφησε η υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης» αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, αιγιαλών, δασικών εκτάσεων ή περιοχών NATURA στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. 

Παράλληλα, έψεξε την αξιωματική αντιπολίτευση και τη ΔΗΣΥ, υπενθυμίζοντας τις μεταβιβάσεις ακινήτων και αρχαιολογικών χώρων που είχαν συντελεστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους είναι οι μεταβιβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τα ακίνητα της Πλάκας ή το κτίριο που στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, και είναι ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Χαίρομαι που η αντιπολίτευση έχει πλέον την κοινή γραμμή με εμάς ότι δεν θα μεταβιβαστούν τέτοια ακίνητα. Και η υπουργική απόφαση δεν σημαίνει αυτομάτως τη μεταφορά των ακινήτων αλλά τον έλεγχο τους» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολίασε επικριτικά για τη ΝΔ ότι το οικονομικό της πρόγραμμα αποσκοπεί εξ ολοκλήρου στο όφελος της οικονομικής ελίτ και αποκάλεσε «εμπόδιο στα σχέδια της» τη μη περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, τα οποία διεκδικεί η σημερινή κυβέρνηση. 

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική επαναδιατύπωσε ότι όλα τα ακίνητα εξαιρούνται από το φόρο και δεν τίθεται θέμα κληρονόμων. «Ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα εκδιδόταν στο ΑΦΜ των εκλιπόντων, ωστόσο εξαιρούνται και δεν υπάρχει θέμα κληρονόμων» σημείωσε.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…