Παπανάτσιου: "Καμία μείωση στο αφορολόγητο, είναι δέσμευσή μας" (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου, είναι δέσμευση μας» ξεκαθάρισε η κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα φορολογικά στην β’ αξιολόγηση», η οποία κατά 95% έχει κλείσει.

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητάμε για κανένα 4ο μνημόνιο». Είμαστε σε φάση ανάκαμψης με πολύ καλά έσοδα, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση εκτιμά ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα» καθώς έχουν μείνει πολύ λίγα θέματα ανοικτά που αφορούν τα εργασιακά και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας.

«Η διεθνής εφαρμογή του μέτρου για το πλαστικό χρήμα έφερε αύξηση 20% στα έσοδα στις χώρες που εφαρμόστηκε» τόνισε η κ. Παπανάτσιου αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου για το πλαστικό χρήμα προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του πλαστικού χρήματος, για διάφορα θέματα που ακόμα εξετάζονται. Συνέστησε τέλος τη φύλαξη των αποδείξεων για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου.

«Βρίσκουμε συνεχώς συνέχεια καινούργια μέσα για να αντιμετωπίζουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο» υποστήριξε επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή 1.200.000 ΑΦΜ διασταυρώνονται.

Για το νόμο για τα αδήλωτα εισοδήματα η κ. Παπανάτσιου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ζητά «να δηλώσουν τα χρήματα τους, όσοι δεν τα έχουν δηλώσει» πληρώνοντας το φόρο για τη συγκεκριμένη χρονιά με τις προσαυξήσεις».

Μέσα στο 2017 αρχίζει και η λειτουργία του περιουσιολογίου το οποίο όπως εξήγησε η υπουργός αποτελεί ένα εργαλείο που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες για τη διασταύρωση φυσικών προσώπων και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής. Μελλοντικά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, μέσω του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Όπως ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η υπουργός «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέος φόρος» αντίθετα ανάλογα «με τα έσοδα θα δούμε και τη μείωση των έμμεσων φόρων».


Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα της Ευρώπης έχουν…

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική δράση προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με…