Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού – Να προσέξουν οι Μητσοτάκης και Γεννηματά

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τι διαφθορά, τόνισε ότι «το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού», και «να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους».

57fbdbb91dc52407798b4667

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απηύθυνε έκκληση «να εξασφαλίσουμε ηρεμία στη Δικαιοσύνη και να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα διαχρονικά φαινόμενα δράσης του παρακράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 1974 ο Καραμανλής διέγνωσε τον κίνδυνο και η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία. Ο Παπανδρέου αντιμετώπισε το “βρώμικο ‘89”. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μετέπειτα καναλάρχες που μετά άλλαξαν γραμμή; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν αυτό που προσπάθησε να εξοβελίσει τον Τσοβόλα επειδή δεν τον έλεγχε; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή το βασικό μέτοχο πολέμησε την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν είναι αυτό που καθαίρεσε τον Γ. Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμο ποια; Δεν έκανε αυτό το μεγάλο πάρτι το πανηγύρι των εξοπλιστικών, του 2004 και της υγείας; Μόνο οι Τσοχατζόπουλοι και οι Σμπώκοι ευθύνονται; Η ρεμούλα, η κραιπάλη που οφείλεται; Στο παρακράτος».

Για την επίσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «κατεβλήθη αήθης επίθεση ότι ήταν προσπάθεια συναλλαγής και λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μαζί τους μόνο για μισθολογικά θέματα και όχι για θεσμικά όπως έγινε τώρα».

Σημείωσε ότι στο παρελθόν «σε ανώτατο δικαστήριο έγινε επιλογή προέδρου που τρεις μήνες πριν είχε γίνει αντιπρόεδρος και πριν γίνει αντιπρόεδρος είχε υπερκεράσει οκτώ συμβούλους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει τότε ότι η επιλογή του ήταν η πλέον αναίσχυντη συναλλαγή. Να πούμε για ανώτατο δικαστή που υπερκέρασε 15 συμβούλους και ανταμείφθηκε με υπουργείο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να πούμε για άλλον που το όνομά που ήταν «συνθέτης» λόγω ικανότητας μαγειρέματος στις συνθέσεις;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι «έγινε μεγάλη σπέκουλα με τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να αφουγκράζεται την κοινωνία. Ξεχνούν όμως η Φ. Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει για το ΣτΕ ότι “υπάρχει και λαός, να το ξέρει το ΣτΕ»”. Και στην Κοζάνη είχε πει “κανείς θεσμός, μόνο ο λαός”. Ήταν τότε θεσμικές εκτροπές αυτές;».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…