Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς να μηνύσει και τον Τραμπ!

Ευθεία επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής. Με δηκτικό ύφος, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης προέτρεψε τον πρώην πρωθυπουργό να μηνύσει μεταξύ άλλων τους ερευνητές του FBI αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σκωπτικά αντιμετώπισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Παπαγγελόπουλος τα όσα αναγράφονται εναντίον του στη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, τόνισε πως το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού εναντίον των λειτουργών της Δικαιοσύνης, του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτήρισε δε παρανοϊκό τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο το σκάνδαλο της Novartis «έσκασε» στην Ελλάδα την στιγμή που την κοινή γνώμη απασχολούσε το Μακεδονικό. «Αν ισχύει αυτό», είπε συνυπολογίζοντας πως η έρευνα ξεκίνησε από το FBI, «τότε αδικούμε ως αν. υπ. Δικαιοσύνης και πρέπει να αναβαθμιστώ ως διοικητής του FBI και της CIA». 

Για την αναφορά του κ. Σαμαρά στην ιδιότητα του διοικητή της ΕΥΠ που κατείχε ο κ. Παπαγγελόπουλος επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ο αν υπουργός σχολίασε πως ο πρώην πρωθυπουργός «για να λύσει τα προβλήματα του, δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του».

«Η έρευνα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί» είπε αναφορικά με το Novartis – Gate και παραίνεσε κάποιους να μην ματαιοπονούν. Επίσης, επέκρινε τις αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ενθυμίζοντας πως με το εν λόγω καθεστώς υπήρχαν μάρτυρες για την τρομοκρατική οργάνωση, «17 Νοέμβρη», αλλά και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος, για την υπόθεση της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες μετατρέπονται σε κουκουλοφόροι.

«Η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί»

Κατά τα λεγόμενα του κ. Παπαγγελόπουλου, όλοι συμφωνούν ότι το θέμα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων δεν παραγράφεται. «Η πράξη της δωροδοκίας θεωρώ δεν έχει παραγραφεί γιατί δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αλλά επ’ ευκαιρία» τόνισε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, με τη δήλωση αυτή να αποτελεί πυξίδα ως προς το νομική προσέγγιση που προκρίνει η κυβέρνηση για το εν λόγω αδίκημα που καταλογίζεται -με βάση τις μαρτυρίες- στο σύνολο των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Απειλές Γεωργιάδη

Το λόγο επί προσωπικού πήρε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας να ανοίξουν οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί του κ. Παπαγγελόπουλου γιατί -όπως είπε- ο αν. υπουργός συνομιλούσε 25 φορές την ημέρα με την κ. Τουλουπάκη. «Αν τα ανοίξουμε θα πάτε φυλακή» απείλησε τον κ. Παπαγγελόπουλο ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Από την πλευρά του, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε να απαντήσει πως «κανένα τηλεφώνημά μου δεν έχει παράνομη πράξη», προσπαθώντας παράλληλα να επαναφέρει στην τάξη τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρισκόταν σε ένα ακόμα κοινοβουλευτικό παραλήρημα.

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…