Παπαγγελόπουλος: Και νεκρός θα έρθω να καταθέσω

Ένα μήνα προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του αιτήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας λίστα μαρτύρων με εννέα εισαγγελικούς λειτουργούς. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε τον Καστιλιάνο στρατιωτικό του 11ου αιώνα, Ελ Σιντ, για να τονίσει ότι ακόμα και νεκρός θα καταθέσει στην Επιτροπή.

Άγγελος Προβολισιάνος 04/06/2020 | 21:18

«Την ταινία ΕΛ Σίντ την έχετε δει; Που πήγε στην μάχη νεκρός πάνω στο άλογο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Και νεκρός θα έρθω και θα τα ακούσουν όλα αυτά που έχω να τους πω. Αυτή πάνε με βρόχα να με πνίξουνε, αλλά εγώ θα τους πάω σταγόνα, σταγόνα με καθαρό νερό. Δεν έχω πει ούτε το 1/10... Και δεν θα πω: ¨διαισθάνθηκα ή ένοιωσα¨. Θα πω τότε έγινε αυτό και τότε έγινε εκείνο» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δ. Παπαγγελόπουλος μετά το πέρας της ακρόασής του από την Επιτροπή.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, κατέστησε γνωστό ότι ο πελάτης του ζήτησε από την Προανακριτική Επιτροπή ένα μήνα προθεσμία, ενώ κατέθεσε και λίστα με τους προτεινόμενους μάρτυρες. Πρόκειται για τους προϊσταμένους στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, οι οποίοι προτείνονται για να αποσαφηνίσουν αν ο ερευνώμενος παρενέβαινε στο έργο τους και αν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους ότι ο πρώην αν. υπουργός αυτοαποκαλείτο «Ρασπούτιν». Επίσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αιτείται την κλήση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, και του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Επιπλέον, ο κ. Τσοβόλας επισήμανε ότι ο ερευνώμενος αιτήθηκε την εξειδίκευση του κατηγορητηρίου του, καθώς -όπως είπε- δεν γίνεται να ερευνάται για ηθική αυτουργία και να αναζητείται ακόμα ο φυσικός αυτουργός. «Ούτε στα πλημμελήματα δεν παραλείπεται να τοποθετηθεί ο μηνυτής» είπε για τον Αντώνη Σαμαρά ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου και υπογράμμισε το αίτημα κλήσης του πρώην πρωθυπουργού για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Σαμαρά - Παππαγγελόπουλου.

«Χέζονται τον Βαξεβάνη»


Ο Δ. Παπαγγελόπουλος διατύπωσε την άποψη -ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών- ότι κάποιοι «χέζονται τον Βαξεβάνη» και για αυτό δεν ικανοποιούν το αίτημά του να κληθεί ως μάρτυρας. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης του Documento είχε αυτοβούλως γνωστοποιήσει με επιστολή του στον πρόεδρο της Προανακριτικής την πρόθεσή του να καταθέσει μετά τις συκοφαντικές αναφορές των Ελ. Ράικου και η Γ. Τσατάνη στην Επιτροπή, με την τελευταία να έχει δεχτεί αμετάκλητη πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc για το σκιώδες ρόλο της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

«Παράνομη η κλήτευση πολιτών με την ιδιότητα του υπόπτου»... διαβάστε την συνέχεια στο Documentonews.gr