Παπαγγελόπουλος για όρια συνταξιοδότησης δικαστών: "Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα – Δίκαιη και νόμιμη λύση του θέματος"

Μια δίκαιη και νόμιμη λύση του ζητήματος με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα προσπαθεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών. Αυτό δήλωσε στο koutipandoras.gr, o Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

5790a02c1dc524a77a8b4da9

«Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα ούτε να αδικήσει τους δικαστικούς λειτουργούς» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μελετά με πολλή μεγάλη προσοχή το θέμα του ορίου ηλικίας των δικαστών και εισαγγελέων και θα διερευνήσει εξονυχιστικά όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και νόμιμη λύση του θέματος», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση για τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στον Άρειο Πάγο. Η συζήτηση όμως στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε με στόχο υπάρξει μια νέα εμπεριστατωμένη εισήγηση επί του θέματος.

Με δηλώσεις της την Τετάρτη, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου υπογράμμισε πως η συζήτηση πρόκειται να οριστεί άμεσα ενώπιον της Ολομέλειας, πιθανώς την ερχόμενη ή τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής τόνισε πως οι αλλαγές αναφορικά με την ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών μπορούν να γίνουν μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική αναθεώρηση. Η ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιαδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…