Newsroom

Newsroom

Παπαευαγγέλου: «Ανησυχητική η μη ξεκάθαρη μείωση του επημιολογικού φορτίου»

«Παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που σήμερα υπολογίζεται στα 45 έτη στην επικράτεια» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

5185215 1

«Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύεται σε απλές κλίνες covid στη χώρα μας ξεπέρασε τις 4.000 ενώ 519 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα» ανακοίνωσε η λοιμωξιολόγος.

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και η Λάρισα, η Μαγνησία και η Πέλλα εμφανίζουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν» είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αλλά σημείωσε ότι «το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημία θερίζει ζωές».

«Προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το λοκντάουν της Βόρειας Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων σε όλη την Ελλαδα» είπε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση».

Το γεγονός οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που συνυπάρχουν με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. «Το ζήτημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…