Παπαδημούλης: "Σταματήστε να προσβάλετε τους Έλληνες"

Με τη φράση «η ΕΕ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεων» ξεκίνησε το λόγο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

papadimoulis

Με τη φράση «η ΕΕ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεων» ξεκίνησε το λόγο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στην πιο σημαντική ίσως μέχρι στιγμής συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ αναφερόμενος στο Grexit υπογράμμισε ότι Ευρωζώνη οφείλει να αποφύγει έναν ακρωτηριασμό.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ ο Δημήτρης Παπαδημούλης τον κάλεσε να σταματήσει να «παίζει με σπίρτα σε αποθήκη καυσίμων».

«Σταματήστε να προσβάλλετε τους Έλληνες», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στα  όσα είπαν ο Νάιτζελ Φάρατζ και η Μαρίν Λεπέν, τους κάλεσε να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν «την Ελλάδα για να προωθήσετε την ακροδεξιά ατζέντα σας» ενώ πρόσθεσε πως «οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του συντηρητισμού θα ηττηθούν».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι η λύση στο πρόβλημα του χρέους πρέπει να δοθεί με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. «Θέλουμε την Ελλάδα αξιοσέβαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης».

 

Ολόκληρη η δήλωση

«Κύριε Τουσκ, κ. Γιούνκερ, κ. Τίμερμανς, κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, η ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, είναι όπως ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός δεν θέλουν το Grexit σε ποσοστό 80%. Το απορρίπτουν επίσης κατηγορηματικά και η Κομισιόν και το Συμβούλιο. Γιατί θα προκαλέσει ένα τεράστιο κόστος, οικονομικό, κοινωνικό, γεωπολιτικό. Το κόστος αυτό έχει μετρηθεί και είναι τεράστιο. Χρειάζεται λοιπόν να κάνετε όλοι, έμπρακτα, επειγόντως και μέχρι την Κυριακή, ό,τι χρειάζεται-whatever it takes όπως είπε για τα δικά του θέματα ο κύριος Ντράγκι, ώστε να φύγει οριστικά η λέξη Grexit από το λεξιλόγιο της ευρωπαϊκής συζήτησης. 

Μακριά από τα λάθη του παρελθόντος που προκάλεσαν τεράστια ύφεση και ανεργία και απίστευτο κοινωνικό πόνο στην πατρίδα μου την Ελλάδα. Και πρέπει σε αυτό, έμπρακτα, να προσπαθήσουν και η Κομισιόν και το Συμβούλιο και η Ελληνική Κυβέρνηση.

Κύριε Βέμπερ, σταματήστε να προσβάλλετε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σταματήστε να παίζετε με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη καυσίμων!

Κυρία Λεπέν και κ. Φάρατζ, σταματήστε να παίζετε στην πλάτη των Ελληνίδων και των Ελλήνων το λαϊκίστικο παιχνίδι σας για να προωθήσετε τις επιδιώξεις σας.

Εμείς θέλουμε την Ελλάδα όχι αποικία χρέους, αλλά αξιοσέβαστο μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας χρειάζεται όχι να δραπετεύσει από την Ευρώπη, αλλά ένα πρόγραμμα ισχυρών αλλαγών, για ισορροπημένα δημόσια οικονομικά, ισχυρότερη οικονομία, μείωση της ανεργίας, καλύτερη διοίκηση και όχι πελατειακό κράτος, πιο δίκαιο και αποδοτικό φορολογικό σύστημα, περιορισμό της φοροδιαφυγής -να πληρώσουν επιτέλους και οι πλούσιοι και οι ισχυροί για να σπάσει το προνόμιο των ολιγαρχών που εμποδίζει και τον υγιή ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα-, περιορισμό της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς… Και για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης, πρέπει κύριε Γιούνκερ – και η Κομισιόν, κύριε Τουσκ – και το Συμβούλιο, να δώσουν μια λύση με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά στο πρόβλημα του χρέους. Να μην κάνουν πως δεν ακούν τις προτάσεις και τις εκθέσεις του ΔΝΤ.

Και πρέπει επιτέλους, να βοηθήσουν για μια αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας με εμπροστοβαρή αξιοποίηση υπαρχόντων και νέων κοινωνικών πόρων

Δεν είναι ώρα για αμοιβαία επίρριψη ευθυνών, δεν είναι ώρα για blame game. Το κόστος ενός Grexit είναι απαγορευτικό για όλους και όχι μόνο για την Ελλάδα. Δεν είναι ώρα να πετάει ο ένας το μπαλάκι στο τερέν του άλλου κύριε Γιούνκερ. Φτάνει πια αυτό το τένις, στην πλάτη των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Το κοινό συμφέρον είναι η λύση με μια Ελλάδα αναπτυσσόμενη, αξιοσέβαστο και ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και όχι αποικία χρέους. Η Ευρωζώνη οφείλει να αποφύγει έναν ακρωτηριασμό, και είμαι βέβαιος ότι μέχρι την Κυριακή οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και  της Δημοκρατίας θα κερδίσουν, καθώς και ότι οι ακραίες δυνάμεις του διχασμού και της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, θα ηττηθούν συντριπτικά».

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…