Παπαδημούλης: Απάνθρωπη η ανακοίνωση του "Ποταμιού" για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων

[…]

papadimoulis 13

«Η ανακοίνωση του “Ποταμιού” για τον Ρωμανό και τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θλιβερή. Αυτό δεν είναι “κέντρο”, είναι απανθρωπιά», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπεύθυνου Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του “Ποταμιού”, Παύλου Ελευθεριάδη, όπου κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργεί τη φυλακή. Ιδού το επίμαχο απόσπασμα: 

Σύμφωνα με την πρότασή του Σύριζα καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.

Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο δεν είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με την προ ημερών ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη η οποία επικεντρωνόταν στην ανάγκη να ζήσει και να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός και ζητούσε την άμεση εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής επίβλεψης κρατουμένων (βραχιολάκι). Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ το Ποτάμι;

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…