Παπαδημητρίου στο CNBC: Προβλέπω μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

Η πολιτική βεβαιότητα που πλανιέται το τελευταίο διάστημα πάνω από την Γερμανία και την Ιταλία κάνει την Ελλάδα να θωρακίζεται λαμβάνοντας ορισμένα «προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα» για την προστασία της, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο CNBC, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

5a257b5f1dc524883c8b460f

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην Ιταλία, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη Γερμανία, έτσι υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα εδώ», επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του CNBC, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να τερματίσει το σημερινό πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο, λαμβάνει «προληπτικά μέτρα» σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα στους Ευρωπαίους επενδυτές.

«Προβλέπω μια πολύ καθαρή έξοδο, αλλά αυτό που λέω είναι ότι κάνουμε προβλέψεις, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, όχι απαραίτητα για την Ελλάδα, ξέρετε ότι είμαστε σε μια ασταθή Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος όχι μόνο για το σπίτι του αλλά και για το τι συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά του» πρόσθεσε.

Η ιταλικές εκλογές, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη άνοιξη, έχουν επισημανθεί από πολλούς παράγοντες της αγοράς ως ένα βασικό ρίσκο για το 2018. Καθώς οι περισσότεροι ψηφοφόροι έχουν εκφράσει την ταλαιπωρία τους από την κυρίαρχη πολιτική, είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στις ΗΠΑ, αυτό έχει εγείρει το ενδεχόμενο η επόμενη ιταλική κυβέρνηση να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες που της επιβάλλει η ΕΕ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με το συνεχιζόμενο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της ΕΕ.

Παρά τις ανησυχίες του για τις πιθανές κρίσεις που έρχονται από την Ιταλία και τη Γερμανία, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εκτροχιάσει τις πολύ υποσχόμενες συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Αυτοί (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) έχουν αναγνωρίσει ότι κάτι πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος, ακόμη και ο εξερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει και περισσότερα και γι ‘αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ελληνικό χρέος», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε πως «θα ήταν καλύτερο» για τις συνομιλίες που αφορούν το ελληνικό χρέος, αν ο επικεφαλής του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος, Μάρτιν Σουλτς σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους χριστιανοδημοκράτες.

Πάντως, σήμερα Δευτέρα, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη του κόμματός του θα συζητήσουν μέσα στην εβδομάδα στο συνέδριο του κόμματος εάν θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες για το σχηματισμό συνασπισμού με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…