Παπαδάκου : Με στοιχεία της Τουλουπάκη και των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων κάνουν αγωγή στη Novartis

Η δημοσιογράφος μίλησε στο Στο Κόκκινο για τραγέλαφο της κυβέρνησης στο σκάνδαλο της Novartis

papadakou 0

Στο θέμα της αγωγής από το ελληνικό δημόσιο κατά της Novartis αναφέρθηκε σε συνέντευξή της Στο Κόκκινο η Γιάννα Παπαδάκου, τονίζοντας ότι η αγωγή που αναφέρεται μόνο σε χρηματισμό γιατρών και όχι πολιτικού που υπόθεση του είναι σε δικαστική εκκρεμότητα, μειώνει αυτομάτως την αποζημίωση που ενδεχομένως να επιδικαστεί. Παράλληλα τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε με τα στοιχεία που συνέλεξε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και στοιχεία που έδωσαν οι «κουκουλοφόροι» όπως αποκαλούσε η ΝΔ του μάρτυρες. Η Γιάννα Παπαδάκου, είπε ότι το πρώτο που της ήρθε όταν έμαθε την είδηση ήταν ότι «όταν επικαλείσαι μόνο πράξεις διαφθοράς για γιατρούς είναι σαν να λες ότι ο Λοβέρδος είναι αθώος. Όταν, όπως σημείωσε δεν επικαλείσαι την δικαστική εκκρεμότητα σε βάρος ενός πολιτικού που κατηγορείται για μίζες, γιατί για δωροληψία κατηγορείται, άρα για πράξεις διαφθοράς, είναι σαν να λες ότι οσονούπω θα βάλουμε στο αρχείο την υπόθεση».

Κι αυτό όπως σημείωσε είναι καθαρά πρακτικό, έχει πρακτικό αντίκρισμα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτός ο νόμος που επιτρέπει στο αμερικανικό δημόσιο να εισπράξει αποζημίωση από εταιρείες για πράξεις διαφθοράς στο εξωτερικό, γιατί το αμερικανικό δημόσιο εισέπραξε αποζημίωση από τη Νovartis για πράξεις διαφθοράς στην Ελλάδα, το ύψος της αποζημίωσης που επιδικάζεται είναι ανάλογα, με τον βαθμό του ανθρώπου που δωροδοκείται. Δηλαδή αν δωροδοκείται πρώην υπουργός θα εισπράξει περισσότερα από ό,τι θα εισέπρατταν για δωροδοκία πρώην υφυπουργού.

«Επομένως όταν δεν επικαλείσαι τους χρηματισμούς πολιτικών προσώπων αυτό αυτομάτως μειώνει του ύψους της αποζημίωσης που ενδεχομένως επιδικαστεί για τη Νovartis» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η τεκμηρίωση της ελληνικής πλευράς κατά της Νovartis για χρηματισμό γιατρών βασίζεται σε πορίσματα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που διώκεται, η Γιάννα Παπαδάκου ήταν κατηγορηματική. «Την μέρα που έχουμε την πρόταση για παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη, για το Στέλιο Μανώλη και τον Χρήστο Τζούρα, η κυβέρνηση κάνει αγωγή και θα χρησιμοποιήσει ο κύριος Πλεύρης και ο κύριος Τσιάρας, οι αρμόδιοι υπουργοί για την αγωγή, τα στοιχεία που έδωσε η έρευνα της Τουλουπάκη. Είναι τραγέλαφος όλο αυτό».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση βασίζεται στις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» όπως έλεγε μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis. Και βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η έρευνα της Τουλουπάκη και οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι έγκυρες και αληθινές όσον αφορά τον χρηματισμό των γιατρών, ενώ ταυτόχρονα τους κατηγορεί για σκευωρία και στημένους μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημείωσε, η ελληνική κυβέρνηση, δίνει νομικά επιχειρήματα στον αντίδικο, δηλαδή τη Novartis.

Όσον αφορά την αγωγή κατά της Novartis ανέφερε ότι έχει προεκλογικό άρωμα. Επίσης σημείωσε ότι στο FBI δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι καθώς ακούνε συνεχώς για σκευωρίες στην υπόθεση, όταν οι ίδιο έχουν εισπράξει 347 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια υπόθεση.