Παπαδάκης: Χαμηλές ποινές για αλιεργάτες και συνεργούς - «Αδιανόητο»

Σε δήλωση έξω από το Εφετείο προέβη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκης της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, σχολιάζοντας τις χαμηλές ποινές για τους δράστες εναντίον του ψαρά και τους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

 

NewsRoom 14/10/2020 | 16:28

Ο Κώστας Παπαδάκης, αναφέρει ότι σχετικά με τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι ποινές αγγίζουν τα ανώτατα όρια, ωστόσο είναι χαμηλές σε άλλες υποθέσεις. 

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνει πως είναι αδιανόητες οι ποινές τόσο για την ύποθεση των αιγυπτίων αλιεργατών όσο και για τους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Ο δικηγόρος, καταλήγοντας, σημειώνει ότι ευελπιστεί πως το σκέλος της απόφασης για την αναστέλλουσα δύναμη να είναι αυτό το οποίο θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου, της ασφάλειας και της ελευθερίας στο πρόσωπο των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης. 

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου, Κώστα Παπαδάκη

Το δικαστήριο με την απόφαση του επιχείρησε και πέτυχε μια ευρύτερη κατανομή των ποινών ανάλογα με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, το βαθμό συμμετοχής του κάθε κατηγορουμένου σε αυτή και πήρε την απόφαση να επιβάλλει ποινές οι οποίες όσο αφορά στη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αγγίζουν τα ανώτατα όρια. 

Οι ποινές όμως που έχει επιβάλει στους δράστες της δολοφονικής απόπειρας ενάντια στον αιγύπτιο ψαρά και στους συνεργούς της δολοφονίας του Φύσσα είναι χαμηλές. 

Είναι αδιανόητο άνθρωποι οι οποίοι, – πέντε μαζί και περισσότεροι - που σηκώνουν μαζί σιδερένιο λοστό και χτυπούν έναν κοιμισμένο άνθρωπο, κάνοντας αυτό στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, να φεύγουν με 7,5 χρόνια, ιδίως αν δοθεί ανασταλτική δύναμη. 

Όπως είναι επίσης αδιανόητο, αστυνομικός εν ενεργεία, που διατηρεί ολόκληρο οπλοστάσιο εγκληματικής οργάνωσης στο σπίτι της, να τιμωρείται με το ελάχιστο της προβλεπόμενης τιμής και να μη λαμβάνεται υπόψη η ιδιότητά της. 

Ελπίζω το σκέλος της απόφασης για την αναστέλλουσα δύναμη, να μετριάσει την αρνητική εντύπωση των αποφάσεων αυτών και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου, της ασφάλειας και της ελευθερίας στο πρόσωπο των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης.