Παπαδάκης: Το δικαστήριο δεν είναι διατεθειμένο να δεχτεί τα στρεβλά εισαγγελικά επιχειρήματα 

Έντονη κριτική για ακόμα μία φορά προς την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου από το δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη ο οποίος σε δήλωσή του αμέσως μετά τη σημερινή διακοπή, εκτιμά ότι «το δικαστήριο δεν είναι διατεθειμένο δώσει συγχωροχάρτια και αναστολές σε όλους όσοι καταδίκασε».

5010376

Τα όσα αποκαλύφθησαν στη σημερινή διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτου αλλά και τα όσα αποσιώπησε χθες η εισαγγελέας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών. 

Ο Κώστας Παπαδάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη δικαστική αίθουσα, κάνει λόγο για «εμμονή της εισαγγελικής πρότασης στην αθώωση και στην ευμενή συμπεριφορά των κατηγορουμένων» και σχολιάζει τα όσα συνέβησαν σήμερα ανάμεσα στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη και την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως «το μεγαλύτερο ράπισμα που δέχτηκε ποτέ εισαγγελική αξιοπιστία μέσα από δικαστήριο της έδρας».

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη

«Η σημερινή δικάσιμος επεφύλαξε μια μεγάλη αποκάλυψη τόσο για το δικαστήριο όσο και για την εισαγγελέα της έδρας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποκάλυψε το γεγονός ότι 11 από τους καταδικασθέντες είχαν και προηγούμενες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις για κακουργήματα, όπως προέκυψε από τα ποινικά τους μητρώα. Πράγμα το οποίο η εισαγγελέας αποσιώπησε στη χθεσινή της αγόρευση, που ζήτησε να δοθούν σε όλους ανασταλτικά αποτελέσματα για τις εφέσεις. 

Κάλεσε μετά από αυτό την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της και η εισαγγελέας απροκάλυπτα θυμίζοντας ένα παλιότερο εισαγγελικό φθέγμα για όσα ξέχασα  ένοχοι, αυτή τη φορά είπε και  για όλους αυτούς που έχουν καταδικαστικές αποφάσεις, προτείνω να δοθούν αναστολές.

Δε μένει καμία αμφιβολία συνεπώς για την εμμονή της εισαγγελικής πρότασης στην αθώωση και στην ευμενή συμπεριφορά των κατηγορουμένων όσο και αν η σημερινή διαδικασία είναι το μεγαλύτερο ράπισμα που δέχτηκε ποτέ εισαγγελική αξιοπιστία μέσα από δικαστήριο της έδρας. 

Ακόμα η πρόεδρος έθεσε το ζήτημα της ορθότητας της εισαγγελικής πρότασης για το αν οι κατηγορούμενοι έχουν παραβιάσει ή όχι περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας χθες υποστήριξε ότι κανένας κατηγορούμενος δεν έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους. Είχαμε επισημάνει σε δηλώσεις μας από χθες πέραν από τις καταδίκες όσων προανέφερα ότι ο κατηγορούμενος Λαγός είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο διαμονής στο σπίτι του και γι’ αυτό το λόγο είχε επαναπροφυλακιστεί στην προδικασία. Και μάλιστα με συμμετοχή του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας στις σχετικές συνθέσεις που εξέδωσαν τα βουλεύματα, λόγος για τον οποίο χθες η πρόεδρος του απύηθυνε το λόγο γνωρίζοντας τη συμμετοχή του αν έχει να συμπληρώσει κάτι αλλά εκείνος προτίμησε να σιωπήσει άλλη μία φορά για να καλύψει την κ. Οικονόμου. 

Σήμερα η πρόεδρος ζήτησε να διακοπεί η δίκη προκειμένου με τη μέριμνα της εισαγγελίας να προσκομιστούν μέχρι αύριο στις 11 στη δικογραφία όλα τα βουλεύματα που αφορούν στους περιοριστικούς όρους του Λαγού και τις προφυλακίσεις του στην προδικασία και βεβαίως θα προσκομιστούν και αυτά τα βουλεύματα. 

Η υπεράσπιση του Λαγού παρόλα αυτά προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, εμφανίζοντας το τελευταίο βούλευμα του 2019, που εκδόθησε μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής και του επιτρέπει να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να δημιουργήσει την παραπλανημένη εντύπωση ότι το βούλευμα αυτό δέχεται ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του παραβίαση περιοριστικών όρων. Και πράγματι το βούλευμα έτσι λέει αλλά αφορά το χρονικό διάστημα μετά τη δεύτερη αποφυλάκισή του. 

Γιατί ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη προφυλάκιση, υπήρξε παραβίαση περιοριστικών όρων  γι’ αυτό και διατάχθηκε εκ νέου η προφυλάκιση. 

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι το δικαστήριο δεν είναι διατεθειμένο να δεχτεί αμάσητο τα ατεκμηρίωτα και στρεβλά εισαγγελικά επιχειρήματα και να δώσει συγχωροχάρτια και αναστολές σε όλους όσοι καταδίκασε.»

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…