Newsroom

Newsroom

Πάνω από τους στόχους έσοδα και πρωτογενές πλεόνασμα

Υπέρβαση κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου καταγράφουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο 10μηνο του έτους.

5829cd9b1dc5243d0c8b4639

Η καλή πορεία των εσόδων, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη μείωση των δαπανών κατά 3,2 δισεκ. ευρώ, οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά τον στόχο κατά 4,7 δισεκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τους πρώτους δέκα μήνες του έτους τα έσοδα ανήλθαν σε 42,8 δισεκ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,8% σε σχέση με τον στόχο που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Ειδικά καλές ήταν οι επιδόσεις τον Οκτώβριο, όταν οι εισροές στα δημόσια ταμεία ξεπέρασαν το στόχο κατά λίγο πάνω από 1 δισεκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι κρατικές δαπάνες ήταν χαμηλότερες έναντι του στόχου κατά περισσότερα από 3,2 δισεκ. ευρώ, και άγγιξαν τα 41,5 δισεκ ευρώ.

Για πρωτοφανή, μετά το 2008, ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας, έκανε εν τω μεταξύ λόγο σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενους τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών.

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ’ τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β’ τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.