Πάνω από 330 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου – Συναγερμός στς ΗΠΑ

Ο τυφώνας Μάθιου, που πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 339 άτομα στην Αϊτή, τα περισσότερα από τα οποία είναι από ένα παραλιακό χωριό, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία.

57f724f71dc524d2068b45ca

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν επίσης στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όταν ο τυφώνας σάρωσε την Καραϊβική την Τρίτη και Τετάρτη.

Η Φλόριντα στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ ετοιμάζεται να δεχθεί την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών. Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.

Ο κυκλώνας ενισχύθηκε το πρωί της Πέμπτης στην κατηγορία 4, καθώς προσεγγίζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των αρχών για την απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία της Φλόριντας, μία απόφαση με την οποία θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές, ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, οι αρχές της πολιτείας της Τζόρτζιας διέταξαν, με τη σειρά τους, τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς προσεγγίζει ο ισχυρός κυκλώνας. Ανάλογα μέτρα έλαβαν νωρίτερα η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις περιοχές στις ακτές του Ατλαντικού.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.