Πάνω από 115 οι νεκροί από την επίθεση του ISIS στη Βαγδάτη (ΦΩΤΟ)

Μετά το μακελειό του ISIS σε εστιατόριο στην Ντάκα στο Μπαγκλαντές που στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για ακόμη μια επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης.Oι ιρακινές αρχές φαίνεται πως ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 115.

5778c6a81dc524e7748b4625

Η επίθεση έγινε την Κυριακή το πρωί κοντά στη συνοικία Καράντα, η οποία την περίοδο αυτή έχει αυξημένη κίνηση καθώς κάτοικοι πραγματοποιούν τις αγορές τους εν όψει της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη βάζοντας φωτιά σε αρκετά καταστήματα. Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 115 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 200.

Το σουνίτικο «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη, λέγοντας πως ένας από τους εξτρεμιστές του πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, με στόχο τους συγκεντρωμένους σιίτες.

Οι επιθέσεις του ISIS στις περιοχές αυτές, έρχονται λίγο καιρό μετά τη νέα απώλεια εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του στο Ιράκ, όπως η πόλη της Φαλούτζας, που πλέον έχει ανακαταληφθεί από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις.



Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη έκρηξη στην επίσης σιίτικη συνοικία αλ Σάαμπ στην βόρεια πλευρά της Βαγδάτης, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους.















Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

marina satti xr

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

Να λειάνει τη διαμαρτυρία της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ…