Newsroom

Newsroom

Παντιλίκια… στην προστατευόμενη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο-Έντονη Αντίδραση από την  Greenpeace

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media το προκλητικό γύρισμα ριάλιτι μόδας με γκαζιές... και παντιλίκια στην προστατευόμενη παραλία-περιοχή- Natura  του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Μπορεί ο δήμος Ελαφόνησου να κυνηγά το ελεύθερο κάμπινγκ, δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να κάνει μια περιοχή Natura τηλεοπτικό ντεκόρ για ένα reality-show με μοντέλα. Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της παραγωγής του ριάλιτι μόδας (GNTM) έστησαν στην παραλία μια φωτογράφιση, που αντλούσε έμπνευση από την ταινία Mad Max, με τα μοντέλα να ποζάρουν πάνω στο τζιπ και να διαφημίζουν συγκεκριμένο μοντέλο. Όμως δεν έμειναν εκεί για τις ανάγκες του γυρίσματος επιδόθηκαν σε παντιλίκια πάνω στην προστατευόμενη παραλία του Σίμου που έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Natura, καθώς οι αμμοθίνες της παραλίας  είναι δασικές προστατευόμενες παραλίες, “δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα”, με “εξαιρετικά ευαίσθητες φυτοκοινωνίες”, που απαντώνται σε ελάχιστα μέρη πλην της Σίμου και η ύπαρξή τους τίθεται σε κίνδυνο. Όπως ήταν λογικό, αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση επιστημόνων, οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών στα social media, που εξηγούσαν ότι έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται κάθε μηχανοκίνητη δραστηριότητα σε οποιαδήποτε αμμουδιά, πόσο μάλλον όταν αυτή αποτελεί προστατευόμενη περιοχή.

Οι αντιδράσεις της Greenpeace

Η Greenpeace, μάλιστα, δεν άργησε να αντιδράσει μέσα από τα social media, ανεβάζοντας τα παρακάτω stories στο Instagram, όπου τόνισε ότι η Ελαφόνησος, και η παραλία Σίμος, αποτελούν προστατευόμενη περιοχή, και φιλοξενούν στην αμμουδιά τους παγκοσμίως σπάνια και εξαιρετικά απειλούμενα φυτά.

svg%3E

Ο εκπρόσωπος της Greenpeace και υπεύθυνος της Εκστρατείας για το Θαλάσσιο ΠεριβάλλονΆλκης Καφετζής, μίλησε, μάλιστα, στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Το Πρω1νό» και εξήγησε ότι έτσι κι αλλιώς είναι παράνομο το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε παραλίες, καθώς αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιοχές Natura.

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Δεν παίρνουμε τα οχήματά μας έξω από τις οδικές περιοχές» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Greenpeace.

Όσο για το πώς το ριάλιτι μόδας GNTM κατάφερε να αποκτήσει άδεια για τα γυρίσματα αυτά, ο εκπρόσωπος της Greenpeace δήλωσε ότι ακόμα δε γνωρίζουν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το φορέα διαχείρισης και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια, η οποία όμως είχε κάποιους όρους. Αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση του φορέα διαχείρισης. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι όροι. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουν. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα βγάλουν σύντομα ανακοίνωση».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο δήμος Ελαφόνησου βάζει συστηματικά στο στόχαστρο το ελεύθερο κάμπινγκ και τους κατασκηνωτές που θέλουν να απολαύσουν ελεύθερα τις ομορφιές του νησιού. Δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να κάνει μια περιοχή Natura τηλεοπτικό ντεκόρ για ένα ιδιωτικό σόου, χωρίς περιβαλλοντικές ευαισθησίες και περιττούς περιορισμούς.

 

 

Φρίκη με νεκρόφιλο δολοφόνο στη Βρετανία: Ασελγούσε σε τουλάχιστον 102 πτώματα από 9 – 100 ετών (Εικόνες)

Φρίκη με νεκρόφιλο δολοφόνο στη Βρετανία: Ασελγούσε σε τουλάχιστον 102 πτώματα από 9 – 100 ετών (Εικόνες)

Ο Ντέιβιντ Φούλερ, 69 ετών σήμερα, καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε ισόβια κάθειρξη για…

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

«Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε. Δηλαδή να ονειρευτούμε, να χαρούμε»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Ο 26χρονος γδύθηκε και μπήκε στο «ποταμάκι» του θεματικού πάρκου It’s a Small World, όπου γίνονται βόλτες με βάρκα και συνήθως…