Πανούσης: "Τι, θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί…"

Αίτημα στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του δοθούν οι κασέτες της ΕΥΠ με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες θα καταθέσει την Πέμπτη ο Γιάννης Πανούσης, που δείχνει ανυποχώρητος για το ζήτημα των αποκαλύψεων σχετικά με τις απειλές που δεχόταν. 

panousis hd 1

Αίτημα στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του δοθούν οι κασέτες της ΕΥΠ με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες θα καταθέσει την Πέμπτη ο Γιάννης Πανούσης, που δείχνει ανυποχώρητος για το ζήτημα των αποκαλύψεων σχετικά με τις απειλές που δεχόταν. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας το παρόν στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, εξέφρασε την ελπίδα να μην έχουν καταστραφεί, διότι σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για  gateτύπου Αμερικής.

«Αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και ελπίζω ότι δεν θα έχουν καταστραφεί. Γιατί αλλιώς θα μιλάμε για gate τύπου Αμερικής -βάλτε εσείς μπροστά όποιον προσδιορισμό θέλετε…», είπε χαρακτηριστικά στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου κλήθηκε να ενημερώσει για τις καταγγελίες περί απειλών κατά της ζωής του και διασύνδεσης πολιτικών με τον χώρο της τρομοκρατίας.

Όταν πήρε το λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι αν τυχόν προκύψει θέμα καταστροφής των επίμαχων κασετών «τότε ξαναζούμε πρόβλημα υποκλοπών στη χώρα» και θα πρέπει να ελεγχθεί τι σχετικές εντολές είχαν δοθεί από τους αρμόδιους δικαστικούς φορείς, άλλως προκύπτει «ζήτημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα όταν ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε «σκληρό παρακράτος», ενώ έθεσε θέμα κλήσης του πρωθυπουργού στην Επιτροπή καθώς, όπως είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει συνολικά την πολιτική ευθύνη».

Επίσης, ο κ. Βενζέλος ζήτησε να κληθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Ο Ρουμπάτης δεν έκανε καμία παρατυπία»

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στο θέμα του καταγεγραμμένου υλικού λέγοντας ότι είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη «να του δίνει μόνο ζητήματα που με αφορούν και την αστυνομία. Αν ήταν 20 θέματα που με αφορούσαν και μου έδωσαν τα πέντε αυτά έχω. Ξέρω ό,τι μου έδιναν», ενώ δήλωσε ότι ο κ. Ρουμπάτης δεν έκανε καμία παρατυπία.

«Μου έδωσε μόνο έγγραφα που αφορούν τη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ΕΥΠ. «Μου είπε (ο κ. Ρουμπάτης) ότι τα έδωσε στον πρωθυπουργό και ότι εκείνος προβληματίστηκε. Δεν γνωρίζω αν παρακολουθήθηκαν άλλοι. Ελπίζω να μην παρακολουθούνται πολίτες, αλλά δεν μπορώ να σας πω ναι ή όχι» τόνισε ο κ. Πανούσης.

Ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έδωσε εντολή σε κανέναν να παρακολουθήσει. «Μου ήρθαν πέντε έγγραφα», είπε διευκρινίζοντας ότι ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. «Εσείς δεν βλέπατε τον πρωθυπουργό στα υπουργικά συμβούλια για να τον ενημερώσετε;», τον ρώτησε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Πανούσης της απάντησε: «Έστειλα τον φίλο μου που έβλεπε τον πρωθυπουργό μέρα παρά μέρα για τους τζιχαντιστές. Διαχειρίστηκα μια προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που θεσμικά έπρεπε να κάνω. Ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και δεν έγινε τίποτα», υπογράμμισε.

«Δεν στοχοποίησα κανέναν»

Επιπλέον, ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι με τις καταγγελίες του «δεν σπιλώνει κανέναν». «Ούτε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησα ποτέ ούτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησα για πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε, ενώ αναφερθείς στο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Π. Λάμπρου είπε ότι έχει βρεθεί μαζί του στο παρελθόν αρκετές φορές σε συζητήσεις για θέματα κρατουμένων. «Δεν ανέφερα εγώ το όνομά του. Βγήκε μόνος του και είπε κάποια πράγματα», τόνισε ο κ. Πανούσης.

Ο ίδιος επέμεινε στις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του λέγοντας: «Το γεγονός ότι δεχόμουν απειλές είναι καταγεγραμμένο και γνωστό αλλά και με την ανακοίνωση των αδελφών Τσάκαλου είναι αυταπόδεικτο». Ενώ πρόσθεσε ότι «τον κίνδυνο ζωής δεν μπορούν να τον κρίνουν απέξω κάποιοι υπουργοί. Ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλοι και τους έβαλαν στην θέση τους». Μάλιστα είπε ότι την μια ημέρα έβγαιναν με ανακοίνωσή τους οι φίλοι των Πυρήνων της Φωτιάς και έκαναν λόγο για φαντασιοπληξίες του Πανούση και …Τζέιμς Μποντ, διερωτώμενοι γιατί δεν καταθέτει κάποιος μήνυση και την επομένη ημέρα δυο υπουργοί της κυβέρνησης κατέθεταν μήνυση εις βάρος του. «Είναι πρωτοφανές στο Δίκαιο η μήνυση για εθνική ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε την μηνυτήρια αναφορά των κκ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα «ψευδεπίγραφη».

«Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ορισμένα πράγματα για να μην τα φορτωθεί αυτός. Οι ανακοινώσεις των Πυρήνων της Φωτιάς λένε περίπου αυτά που λένε οι υπουργοί», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «δεν παίζει παιχνίδια» και ότι όλες οι ενέργειές του ξεκινούν από το θέμα του κινδύνου της ζωής του και της οικογένειάς του. «Είμαι μόνος μου, μοναχικός καβαλάρης», είπε ενώ αναφερθείς στους κυβερνητικούς χειρισμούς τόνισε: «Διαχειρίζονται λάθος το όλο θέμα, προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους, ζητάω να δω τον Αλ. Τσίπρα γιατί δεν έχω σε κανέναν άλλο εμπιστοσύνη και αν τον δω δεν θέλω να έχει κανέναν δίπλα του». 

Και ο Παρασκευόπουλος θα κληθεί στην Επιτροπή

Διερωτήθηκε δε «ποιος με στοχοποιεί;». «Καταδίκη ή διάψευση δεν έχω δει ακόμη» από την κυβέρνηση, είπε, προσθέτοντας: «Γιατί αυτή η υπεραντίδραση της κυβέρνησης; Ή είναι τσαμπουκάς ή κάτι άλλο φοβούνται και δεν το ξέρω». Πάντως, μίλησε για σχεδιασμένη αντίδραση.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε: «Δεν σκοπεύω να το παίξω Ρομπέν των Δασών, ούτε Δον Κιχώτης να κυνηγάω ανεμόμυλους». Όμως, ξεκαθάρισε: «Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Τι, θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί -άλλωστε είμαι 66 ετών, δεν θα χάσω και πολλά χρόνια. Ας το λύσει αυτό η Δημοκρατία και η κυβέρνηση».

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και σε ονόματα που ως ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν στοχοποιήσει πολιτικά την περίοδο που ήταν υπουργός. Ερωτηθείς από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία σε ποιους αναφέρεται, είπε: «Σε όλους αυτούς που με κυνήγησαν. Από τον κ. Διαμαντόπουλο, την κυρία Μακρή, την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, μέχρι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, αποφασίστηκε να κληθεί στην Επιτροπή την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.