Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του, θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το αίτημά του φέρεται να έγινε δεκτό.
Ο Πάνος Ρούτσι βρισκόταν σε απεργία πείνας επί 22 ημέρες, επιμένοντας να διεξαχθούν περαιτέρω εξετάσεις, πέραν της αρχικής ταυτοποίησης που είχε γίνει μέσω DNA.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να επιτρέψει τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, στις περιπτώσεις όπου οι συγγενείς έχουν ζητήσει ή θα ζητήσουν εκταφή.
Τι αλλάζει με τη νέα εξέλιξη
Η απόφαση αυτή αφορά όχι μόνο τις διαδικασίες ταυτοποίησης μέσω DNA, αλλά και την πραγματοποίηση τοξικολογικών αναλύσεων με στόχο να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες θανάτου των θυμάτων, αίτημα που έχουν διατυπώσει ο Πάνος Ρούτσι και άλλοι συγγενείς.
Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας. Μετά την επίσημη ανακοίνωση, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από πραγματογνώμονες εγγεγραμμένους στους καταλόγους της Δικαιοσύνης, ενώ οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους για ανεξάρτητο έλεγχο των αποτελεσμάτων.
Δεν ανοίγει εκ νέου η ανάκριση
Πηγές από τη Δικαιοσύνη διευκρινίζουν ότι η διαδικασία αυτή δεν σημαίνει επανέναρξη της ανάκρισης για την τραγωδία των Τεμπών. Η νέα δικογραφία που θα σχηματιστεί, με αφορμή τις εκταφές και τις εξετάσεις (είτε ταυτοποίησης είτε τοξικολογικές), θα είναι ξεχωριστή και τα αποτελέσματά της θα ενσωματωθούν στη δίκη όταν αυτή ξεκινήσει.
Αν ωστόσο από τα νέα πορίσματα προκύψουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, για παράδειγμα σε ιατροδικαστές ή άλλα πρόσωπα, η νέα δικογραφία θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με βάση τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια