Πάνος Καμμένος: Με τον Τσίπρα θα μπορούσα να συνεννοηθώ

Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία έδωσε ο Πάνος Καμμένος λίγο πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα Χαϊκάλη στην Περιφέρεια Αττικής.Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον…

Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία έδωσε ο Πάνος Καμμένος λίγο πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα Χαϊκάλη στην Περιφέρεια Αττικής.Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Σαμαρά ότι προσπάθησε να του πάρει βουλευτές τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια γιατί «είναι ειδικός στις αποστασίες», ότι μετέτρεψε τη Ν.Δ. σε Πολιτική Άνοιξη με πολύ ΕΠΕΝ και υποστηρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα «μπορεί να συνεννοηθεί». 
Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Καμμένος απαντά στο πώς μπορούμε να βγούμε από τα Μνημόνια. «Πρέπει να υπάρχει μια εθνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόσμοι στην πολιτική. Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στον φεντεραλισμό, στην ομοσπονδιοποίηση, στην κατάργηση των εθνών- κρατών -σε αυτό συμφωνούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. δηλαδή)- και υπάρχουν και οι άλλοι, οι αντιφεντεραλιστές, που πιστεύουμε στην έννοια του έθνους-κράτους. Αυτοί οι δύο κόσμοι θα συγκρουστούμε στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν πιστεύουμε στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Θα συναντηθούμε, λοιπόν, με δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στην παραμονή της εθνικά κυρίαρχης Ελλάδας. Αυτές οι δυνάμεις προέρχονται και από την Αριστερά την παλιά και από την παλιά Κεντροδεξιά», δήλωσε, μεταξύ άλλων.
Και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί όλα αυτά, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, θα συνεχίσουν να εγκρίνουν αυτή την πολιτική. Θα την ακυρώσουν και θα τιμωρήσουν τους συγκυβερνήτες. Επειδή στις δημοκρατίες υπάρχει πάντα διέξοδος, ο ελληνικός λαός θα δώσει με σοφία ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας υποχρεώσει όλους να ασκήσουμε μια εθνική πολιτική». 

Όσον αφορά τα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά τις εκλογές συμφωνούσαμε στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της αναγνώρισής του ως επονείδιστου και επαχθούς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια αλλαγή της στάσης. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί του. Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα».
«Εμείς θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, δημιουργήθηκε με την εύνοια του συστήματος. Η νομιμοποίηση παλαιών στελεχών που βρίσκονταν κοντά στη Χρυσή Αυγή (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) οδήγησε ουσιαστικά στην απενοχοποίηση αυτού του χώρου. Οι συγκεκριμένοι τρεις, αλλά και άλλοι, δεν θα περνούσαν ποτέ την πόρτα ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Ράλλη, ούτε του Αβέρωφ, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Έβερτ, ούτε του Κώστα Καραμανλή, ούτε του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχω καμία αμφιβολία. Ποτέ. Όμως ο κ. Σαμαράς τούς επέβαλε και τους νομιμοποίησε, τους έβαλε στην κυβέρνηση και στη συνέχεια τους ενθυλάκωσε, μετέτρεψε τη Ν.Δ. σε Πολιτική Άνοιξη με λίγο ΕΠΕΝ ή μάλλον με πολλή ΕΠΕΝ», κατέληξε ο κ. Καμμένος. 

 

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…