Πάνω από 260 οι τραυματίες στην Τουρκία λόγω του σεισμού στο Β.Α. Αιγαίο (βίντεο)

Τουλάχιστον 267 είναι οι τραυματίες στην Τουρκία, κυρίως λόγω πανικού, από το σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε…

Τουλάχιστον 267 είναι οι τραυματίες στην Τουρκία, κυρίως λόγω πανικού, από το σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.25 μ.μ. του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ίμβρο μεταφέρθηκαν 30 άτομα στο νοσοκομείο με τραύματα τα οποία υπέστησαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ταυτοχρόνως, από το σεισμό καταγράφηκαν ζημιές σε παλαιά σπίτια και κτίρια των χωριών της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στη Βουλγαρία, ενώ στην ελληνική επικράτεια έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να δίνει δόνηση μεγέθους 5 βαθμών.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά από το σεισμό με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μεταβεί επί τόπου κλιμάκιο του κόμματος, πλαισιωμένο με μηχανικούς, ώστε να εκτιμήσουν από κοντά τις επιπτώσεις του σεισμού. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Μιχελάκη, από τον οποίο ζήτησε επίσημη ενημέρωση  για την έκταση των προβλημάτων. 

 

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…