Newsroom

Newsroom

Πάνω από 180 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ

Σύμφωνα με τους New York Times, οι νεκροί από τις επιθέσεις (για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος) ξεπερνούν τους 180, με Αφγανούς πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, αλλά και Αμερικανούς στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους.

1000 2 0

Η Καμπούλ συνεχίζει να μετρά τις πληγές τις μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες σκόρπισαν τον τρόμο στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και προκάλεσαν εκατοντάδες θανάτους αλλά και τραυματισμούς πολιτών.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι νεκροί από τις επιθέσεις (για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος) ξεπερνούν τους 180, με Αφγανούς πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, αλλά και Αμερικανούς στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους. Παράλληλα, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, με τα νοσοκομεία της αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ να έχουν γεμίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βομβιστικές επιθέσεις της Πέμπτης δεν αποθάρρυνε τον μεγάλο όγκο ανθρώπων ο οποίος από την ημέρα που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία του Αφγανιστάν, αναζητούν εναγωνίως τρόπο να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης

Στο αεροδρόμιο περιμένουν ακόμη περίπου 5.400 πρόσφυγες, αναμένοντας να απεγκλωβιστούν από τη χώρα. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την εκκένωση «μέχρι την τελευταία στιγμή», διαβεβαίωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Σκοπεύουμε ακόμη να ολοκληρώσουμε την αποστολή αυτή στο τέλος του μήνα. Και όσο πλησιάζει (η ημερομηνία) θα δείτε κάποιες κινήσεις για την έξοδο των στρατιωτών μας και ενός μέρος του εξοπλισμού μας (…) αλλά θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε αεροπορικώς τους εγκλωβισμένους μέχρι την τελευταία στιγμή», τόνισε.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι ένα μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού δεν πρόκειται να βγει από την Καμπούλ και θα καταστραφεί.

Όσον αφορά τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι μετά τις 31 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι πολλές χώρες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τους Ταλιμπάν ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…