Πάνω από 1.000 τα σημερινά κρούσματα; – Αποκλειστικά η εκτίμηση της Λινού

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν, δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, επομένως ο ενας θα μεταδίδει σε πολύ περισσότερους χωρις να γινεται ποτέ γνωστό.

5140950

Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνα Λινού μιλώντας στο Documento την ώρα που η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι τόσο μεγάλη που η ιχνηλάτηση του πρώτου κύματος της πανδημίας μοιάζει αδύνατη.

Αξιζει να σημειωθεί οτι τα ποσοστά μολυνσεων απο συρροές έχουν πέσει στο 10-15%.Αυτό σημαίνει οτι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν, δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, επομένως ο ενας θα μεταδίδει σε πολύ περισσότερους χωρις να γινεται ποτέ γνωστό.

Μάλιστα την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν εδώ και μέρες τριψήφια και τα δύο αστικά κέντρα «βράζουν», για τις εικόνες από τους στοιβαγμένους πολιτες μεσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τα 25 παιδιά ανα τμήμα στα σχολεία δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να αλλάξει κάτι.

Οι νεαροί ασθενείς δεν καθησυχάζουν τους επιστήμονες

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων δεν δείχνει να καθησυχάσει τους επιστήμονες σχετικά με την πίεση που θα δεχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, άλλωστε όπως συχνά επαναλαμβάνουν τόσο τα στοιχεία όσο και οι ίδιοι οι γιατροί, κανείς δεν είναι άτροτος«Είναι πιθανό να δούμε λιγότερες διασωληνώσεις με την προϋπόθεση όμως ότι ο απόλυτος αριθμός αυτών που είναι σε μεγάλη ηλικία είναι μικρότερος από αυτούς που είχαμε πριν. Δηλαδή αν πριν είχαμε 150 άτομα που είναι άνω των 65 ετών και τώρα παραμένουν στους 150 θα έχουμε τον ίδιο αριθμό διασωληνώσεων και μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας να πέφτει γιατί έχουμε και 500 κρούσματα νεότερης ηλικίας κάτι που δεν είχαμε στο παρελθόν» εξηγεί η κα Λινού.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξη του στο real fm ο καθηγητης του LSE Ηλίας Μοσιαλος ανέφερε οτι έχουμε ηδη τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων «τετραψήφιος είναι ήδη, για να είμαστε ειλικρινείςγιατί δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα. Δηλαδή, δεν καταγράφεται η πλειοψηφία των ασυμπτωματικών, όπως επίσης και πολλών που εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα. Αυτοί συνήθως δεν προσέρχονται στις υπηρεσίες υγείας για να κάνουν τεστ».

Ο καθηγητής του LSE πρόσθεσε οτι «η διαχείριση της πανδημίας, σε αυτή την αυξητική φάση των κρουσμάτων, θα είναι πιο επιτυχημένη μόνο εάν καταφέρουμε να ενημερώσουμε επαρκώς όλους τους πολίτες, μειώσουμε το ρίσκο στις μεταφορές και στους εργασιακούς χώρους και προστατεύσουμε όλες τις ευάλωτες ομάδες».

Πηγή: documentonews.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…