Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ; Πείσε για να πειστείς

Το εξαιρετικά αστείο σχόλιο του Γ. Λοβέρδου, ότι δηλαδή η Αυγή ξόδεψε δισέλιδο για να ασχοληθεί με την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ, επειδή είναι σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ και τους φοβάται, είναι τρομερά αστείο. Ίσως και χαριτωμένο, αν το σκεφτείς με ανθρωπιά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σοβαρό.

ΣΥΡΙΖΑ 2

Έρχεται ξαφνικά ο αστικός Τύπος και πετραδάκι το πετραδάκι προσπαθεί να πείσει πως η κυβέρνηση είναι σε πανίκουλα. Να πείσει για να πειστεί, γιατί κι η κουτσή Μαρία που φέρνει τους καφέδες στους συντάκτες ξέρει αυτό που ξέρουν όλοι: Ποιον πανικό;

Σα να παίζει ο Πανιώνιος με την Μπαρτσελόνα και να σκούζει πως θα κερδίσει επειδή έχουν παρόμοια χρώματα. Να βρίσκεται η κυβέρνηση σε πανικό από ποιον; Από τον Κυριάκο; Έλα, ρε παιδιά. Να είχες μια σοβαρή κεντροδεξιά να παίζει μπαλίτσα, ε, τότε να αγχωθεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα να τον αγχώσει ποιος; Ο μίστερ Γκούφυ με τους εξωγήινους στους Υμηττούς και τα «καλέ, τι γκόμενος είσαι εσύ»;

Όχι, παιδιά. Η εστέτ δεξιά του Κυριάκου δεν έχει καταλάβει πολλά σπουδαία πράγματα, με πρώτο και κύριο αυτό: Ο κόσμος που ήτανε φτωχός, δηλαδή ο περισσότερος –ο πολύ περισσότερος κόσμος, είχε μόνο λαμβάνειν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν η μεσαία τάξη –που είναι η μόνη τάξη κλπ- όντως δέχτηκε «πλήγμα» σε πρώτη φάση, μην τρελαινόμαστε, δε μιλάμε ούτε κατά διάνοια για φτωχοποίηση. Απλώς κάπως πρέπει να βουλώσουν κι οι έρμες τρύπες της οικονομίας. Από ποιον θα βουλώσουν; Από τον καστανά; (προβοκατόρικο ερώτημα, για να μην ξεχνιόμαστε κι όλας).

Έχει μία σημασία να καταλάβει κι η εστέτ δεξιά του Κυριάκου και του Άδωνη, πως ο μεν θατσερικός κι ο δε πινοσετικός έχουν ένα σχέδιο για την κοινωνία που η πλειοψηφία δεν μπορεί να συμμεριστεί. Κι όσο κι αν πόνταραν πρώτα στον ρατσισμό, μετά στην ομοφοβία και τέλος –τώρα- στο μακεδονικό, τίποτα δεν είναι αρκετά ισχυρό απέναντι στις κοινές ανάγκες: Τα παιδιά δεν λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία κι ούτε κινδυνεύουν μη και αρρωστήσουν, όλοι χωράνε στην δημόσια Υγεία. Και μικρές, αλλά ενδεικτικές αυξήσεις έγιναν μισθολογικά κι ο ΕΦΚΑ μειώθηκε και τα δικαιώματα κατοχυρώθηκαν και παροχές δόθηκαν κι επιδόματα και διευκολύνσεις.

Τι, δεν είναι σαν το ΠΑΣΟΚ του ’81; Ε, και πώς να είναι, για ίδιες οικονομίες μιλάμε; Εδώ δε μιλάμε καν για την ίδια δεξιά. Γιατί ο Κυριάκος κατάφερε να κάνει τη ΝΔ ακροδεξιό μόρφωμα.

Ποιος πανικός, λοιπόν; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η κυβέρνηση που περίμενε μετά βαΐων και κλάδων η κοινωνία και πώς να είναι, άλλωστε, αφού ξεκίνησε με υποσχέσεις, νομίζοντας πως θα παίξει μπαλίτσα μόνος του και βρέθηκε να παλεύει με τα θηρία. Τα σκάτωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ στα σημεία, το δίκαιο να το λέμε. Μα όσες φορές έχασε, γύρισε κερδισμένος για τους πολλούς. Ούτε την Δημόσια Παιδεία ξεπούλησε, ούτε την Υγεία, ούτε τις παροχές, τα ασφαλιστικά ταμεία, την αξιοπρέπεια. Και γι’ αυτό ξανακέρδισε τον Σεπτέμβτιο του ’15 και γι’αυτό θα το ξανακάνει και τώρα.

Κι αυτό ο λαός δεν το υποτιμά. Κι ας κρίνει, δικαίως, όσα επιδέχονται κριτικής. Ποιος πανικός, λοιπόν;

Με τέτοιον αντίπαλο και μετά από τόσες νίκες, τι να φοβηθεί;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…