Πανικός στο Μαξίμου για την κηδεία του τέως: Τα αποτελέσματα της κρυφής δημοσκόπησης

Η Καθημερινή κάνει λόγο για...«μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ»

Screenshot 6 16

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει συνέλθει ακόμα.

Το χάσμα που άνοιξε «άθελα» του ο έκπτωτος στο συγγενικό κόμμα δεν λέει να κλείσει και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Καθημερινή σε δημοσίευμά της υπάρχει… «μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ».

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που δίχασαν το κυβερνητικό κόμμα ήταν αν ο τέως έπρεπε να ταφεί ως ιδιώτη ή με τιμές αρχηγού κράτους. Η δράση που ανέπτυξε γύρω από το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ενδεικτική και αυτή που ουσιαστικά έφερε μια σειρά από εκπτώσεις στο θέμα της κηδείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο δίλημμα επηρέασε τόσο βαθιά το εσωτερικό της ΝΔ που το επιτελείο Μητσοτάκη προχώρησε σε εσωτερική, κρυφή δημοσκόπηση για να μετρήσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον τέως βασιλιά.

«Η μεγάλη αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την ταφή του τέως μετρήθηκε και μέσω δημοσκόπησης η οποία προφανώς και δεν θα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η δημοσκόπηση έγινε μόνο στη βάση της Ν.Δ. –δηλαδή σε όσους είχαν ψηφίσει Ν.Δ. το 2019– με το ερώτημα να είναι εάν ήθελαν ταφή του τέως ως ιδιώτη ή με τιμές αρχηγού κράτους», αναφέρει σχετικά η Καθημερινή ενώ για τα αποτελέσματα αυτής της σφυγμομέτρησης σημειώνει:

«Το 60% απάντησε πως ήθελε κηδεία ως ιδιώτη, ενώ το 40% δήλωσε πως θα ήθελε να δει τιμές αρχηγού κράτους, δείχνοντας πως η βάση της Ν.Δ. εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα συντηρητικά χαρακτηριστικά».

Συνοψίζοντας για το πολιτικά πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη ΝΔ από τον θάνατο τους τέως, το δημοσίευμα της Καθημερινής καταλήγει στο εξής κομβικό συμπέρασμα:

«Η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνει το ιστορικό μπέρδεμα που εξακολουθεί να ταλανίζει τη Ν.Δ., παρά το πέρασμα των ετών.

Φανατικοί νεοδημοκράτες αυτές τις μέρες ανέδειξαν παράλληλα και τα φιλοβασιλικά τους αισθήματα, παρότι η παράταξη την οποία στηρίζουν ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην έκπτωση της Βασιλείας.

Στην Ιστορία έχει μείνει η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μετά το δημοψήφισμα δήλωσε: «Ενα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

samos

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί,…