Newsroom

Newsroom

Πανικός από εκρήξεις ηφαιστείου στην Ινδονησία

Πάνω από 20.000 Ινδονήσιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της έντονης δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες…

volcano indonesia

Πάνω από 20.000 Ινδονήσιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της έντονης δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο ηφαίστειο Σίναμπουνγκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας Σουμάτρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σημειώθηκαν περισσότερες από 50 εκρήξεις, που γέμισαν με λάβα και στάχτη την περιοχή, όμως η μεγαλύτερη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, και ανάγκασε πολλές οικογένειες να απομακρυνθούν άρον άρον από τα σπίτια τους, καθώς η ζώνη κινδύνου επεκτάθηκε κατά 5 περίπου χιλιόμετρα.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπομπές αερίων και λάβας έφταναν ως και τα 4.000 μέτρα σε ύψος, δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή θάνατοι που να σχετίζονται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Σίναμπουνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σίναμπουνγκ δεν είχε εκραγεί για περίπου 400 χρόνια πριν την έκρηξη του 2010, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους, ενώ είναι ένα από τα 130 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.