Newsroom

Newsroom

Πανηγυρισμοί στη Γαλλία για τις ελληνικές αγορές εξοπλισμών

Χαμόγελα στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας έφερε η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αγορά 18 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών, τύπου Rafale.

AP 20254272680216

Χαμόγελα στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας έφερε η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αγορά μεταξύ άλλων 18 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών, τύπου Rafale. Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly, σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε ότι «η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και μία πρωτιά: Μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξαγωγών που ακολουθώ με συνέπεια από το 2017».

Αντίστοιχου πανηγυρικού ύφους ήταν και η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας των Rafale, Dassault Aviation. Η εταιρεία, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέθεσε το χρονικό της δύναμης «της συνεργασίας που έχει συνδέσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την Dassault Aviation».

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισυνάπτεται και η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της αεροναυπηγικής εταιρείας, Eric Trappier.

Ο CEO της Dassault Aviation, στη δήλωσή του εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τις ανακοινώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο ενισχύουν «την εξαιρετική σχέση που είχαμε με την Ελλάδα για σχεδόν μισό αιώνα» αλλά υπογραμμίζει και την ευγνωμοσύνη του για τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη τους. «Η Dassault Aviation κινητοποιείται πλήρως για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες που εκφράζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, και έτσι συμβάλλει στη διασφάλιση της κυριαρχίας της Ελλάδας και της ασφάλειας του ελληνικού λαού», συμπληρώνει ο Eric Trappier.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να αποκτήσει 18 Rafales για να εξοπλίσει την πολεμική της αεροπορία.

Αυτή η ανακοίνωση απεικονίζει τη δύναμη της συνεργασίας που έχει συνδέσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την Dassault Aviation για περισσότερα από 45 χρόνια και καταδεικνύει τη διαρκή στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Η Ελλάδα παραγγέλνει 40 Mirage F1 από την Dassault Aviation το 1974, στη συνέχεια 40 Mirage 2000 το 1985 και τέλος 15 Mirage 2000-5 το 2000. Αυτή η τελευταία σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό δέκα Mirage 2000 στο πρότυπο του 2000-5 με μεγάλη συνεισφορά από την ελληνική βιομηχανία.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την ανακοίνωση, η οποία ενισχύει την εξαιρετική σχέση που είχαμε με την Ελλάδα για σχεδόν μισό αιώνα, και ευχαριστώ τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά. Η Dassault Aviation κινητοποιείται πλήρως για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες που εκφράζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, και έτσι συμβάλλει στη διασφάλιση της κυριαρχίας της Ελλάδας και της ασφάλειας του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα στο Thessaloniki Helexpo Forum, ανακοίνωσε την αγορά εξοπλισμών κόστους δισεκατομμυρίων, χωρίς όμως να προσδιορίσει πόσα δισ. θα είναι αυτά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

1. Η πολεμική αεροπορία αποκτά 18 αεροσκάφη Rafale που αντικαθιστούν τα προηγούμενα αεροσκάφη τύπου Mirage
2. Το πολεμικό ναυτικό εντάσσει 4 νέες φρεγάτες πολλαπλού ρόλου. Θα πλαισιωθούν από 4 σκάφη Romeo.
3. Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο των στρατιωτικών κλάδων: νέα αντιαρματικά όπλα για τον στρατό και κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την πολεμική αεροπορία.
4. Το δυναμικό των Ε.Δ. ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας και επαναξιολογείται η ένταξη στον στρατό και την εκπαίδευση.
5. Ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά ενώ «αναδιοργανώνεται» η ΕΑΒ και ιδιωτικοποιείται η ΕΛΒΟ
6. Οι Ε.Δ. ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία και τη θωράκισή τους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: thepressproject.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…