Πανεπιστημιακή αστυνομία: Στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή φοιτητών

Στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται από την Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή του ΦΣ Παντείου ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία - Σε ανοιχτή συνέλευση καλεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία» αύριο 23/2, ενώ οργανώνεται μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το ΣτΕ

Έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη παρά τις πυκνές αντιδράσεις, οι φοιτητές εξακολουθούν να εναντιώνονται στην εγκατάσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ΑΕΙ. Με «φόντο» την εκπαίδευση των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ΟΠΠΙ – διαδικασία που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα – οι δράσεις των φοιτητών/-τριών εντείνονται. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παντείου μετά από πρωτοβουλία του φοιτητικού σχήματος Bloco Παντείου είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 2021 ένσταση αντισυνταγματικότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους με τα μέλη ΔΕΠ του Παντείου, του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκατοντάδες μεμονωμένους διδάσκοντες.

Η προσφυγή ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία εκδικάζεται στις 11 Μαρτίου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα στις τάξεις των φοιτητών, καθώς όπως φαίνεται ετοιμάζεται μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 11 Μαρτίου εξω απο το ΣτΕ.

Για τον λόγο αυτό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που δηλώνουν την σαφή αντίθεσή τους με την πανεπιστημιακή αστυνομία καλούν σε ανοιχτή συνέλευση αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πάντειο προκειμένου να οργανώσουν συνολικά την δράση τους. 

Πρωτοβουλία ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η μέρα των μαχών πλησιάζει

Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, «η μητέρα των μαχών, για την υπεράσπιση των Πανεπιστημίων μας πλησιάζει. Το Πάντειο κάνει την αρχή και καλεί όλες, όλους κι όλ@ σε ένα ευρύ μέτωπο Δημοκρατίας.

Ο νόμος αυτός βρήκε πέρσι σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντί του. Ο κοινός αγώνας φοιτητών/καθηγητών/εργαζομένων που εκφράστηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μαζικές κινητοποιήσεις, πάγωσε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές μας»

Πηγή: left.gr

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…