Πανελλήνιες: Οι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι υποψήφιοι ενός κατώτερου θεού…

Η 36χρονη Μαρία Τσαγκαράκη προετοιμάστηκε φέτος για δεύτερη χρονιά για τις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑΛ, με στόχο το ΤΕΙ Κοινωνικής…

mathites 4

Η 36χρονη Μαρία Τσαγκαράκη προετοιμάστηκε φέτος για δεύτερη χρονιά για τις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑΛ, με στόχο το ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας. Στις 29-5 και 3-6 εξετάστηκε στην Έκθεση και στα Μαθηματικά, όμως αμέσως μετά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια (πνευμονία). Όπως γίνεται αντιληπτό η συμμετοχή της στα δύο επόμενα μαθήματα (μαθήματα ειδικότητας) ήταν απολύτως αδύνατη. Ύστερα από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε ότι δεν προβλέπονται Επαναληπτικές Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ, όπως ισχύει για τους μαθητές των γενικών και των εσπερινών λυκείων. Αυτό της στέρησε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις εξετάσεις της.

«Η προσπάθειά μου για εισαγωγή στο ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας ξεκίνησε πέρυσι και ήταν επιτυχής. Πέρασα στην Κρήτη αλλά η οικονομική κατάσταση και η εργασία μου δεν μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω τη σχολή. Μετά από την απόρριψη της αίτησής μου για μεταγραφή αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω φέτος, αλλά προφανώς η τύχη και το Υπουργείο Παιδείας δεν ήταν με το μέρος μου. Για του χρόνου ούτε λόγος, αφού η ειδικότητά μου, ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας, καταργήθηκε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν… Γιατί οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν έχουν το δικαίωμα να αρρωστήσουν ή να έχουν ένα ατύχημα, όπως οι μαθητές των γενικών και των εσπερινών λυκείων; Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για σχολεία και μαθητές δύο ταχυτήτων;», αναρωτιέται σε ανοιχτή επιστολή της η κα Τσαγκαράκη.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…