Newsroom

Newsroom

Πανελλήνιες: 4 μαθήματα κατεύθυνσης σήμερα, κανένα θέμα με τη Φυσική

Σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων. Πρόκειται…

Σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόκειται για την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).
Σημειώνεται ότι οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ., ενώ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Επιτροπή Εξετάσεων: Κανένα θέμα με τη Φυσική

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία για την πρωτοτυπία θέματος της Φυσικής, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ξεκαθάρισε ότι δεν προκύπτει κανένα ζήτημα δεοντολογίας και τάξης και πως είναι «φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο».
Σημειώνεται πως ο α΄ αντιπροέδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Π. Φιλντίσης, κατήγγειλε ότι το 4ο θέμα της Φυσικής είχε αναρτηθεί πριν από δύο μήνες σε ιστοστελίδα καθηγητών, που συνδιαχειρίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…