Πανελλήνιες 2020: H νέα εξεταστέα ύλη για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Σε αναθεώρηση της ύλης για τις φετινές Πανελλήνιες προχώρησε το υπουργείο Παιδείας λόγω του κορονοϊού και του κλεισίματος των σχολείων. Πριν από λίγα λεπτά το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη νέα ύλη στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες, ενώ παράλληλα διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων. 

EK Sxoleio 1

Όπως τονίζεται στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου, η εξεταστέα ύλη θα επανακαθοριστεί βάσει την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας των σχολείων λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι δεν έχει παρθεί ακόμη ουδεμία απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11 η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Η Ύλη για τα ΓΕΛ, εδώ 

Η Ύλη για τα ΕΠΑΛ, εδώ

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της