Πανελλήνιες 2017: Δείτε τις απαντήσεις στην Έκθεση

Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα της Έκθεσης.

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές βατά και αφορούν στα «Θέματα σχετικά με την επιστήμη και το ρόλο της στην κοινωνία» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο Έκφραση – Έκθεση Γ’ Λυκείου (σ.94-98) καθώς και στη θεματική ενότητα «Επιστήμη – Τεχνολογία» από το Βιβλίο Θεματικοί Κύκλοι για το Ενιαίο Λύκειο.

Το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές είναι διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών στις 30-12-2003.

Στο ερώτημα Α ζητούνταν περίληψη και στο ερώτημα Β1 άσκηση τύπου Σωστό-Λάθος.

Στα ερωτήματα Β2 έως και Β4 υπήρχαν απλές ασκήσεις που αναφέρονταν σε κλασική ύλη σχετική με τη δομή του λόγου και τη γλώσσα του κειμένου.

Τέλος, στην Παραγωγή Λόγου σε 500-600 λέξεις ζητούνταν από τους μαθητές ομιλία στην τελετή αποφοίτησής τους ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί επιστήμονες με θέμα το ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια που θα επιτρέψουν στον επιστήμονα να υπηρετήσει αυτόν το στόχο.

Αναλυτικά θέματα και λύσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα στις Πανελλήνιες 2017

Τα θέματα της Έκθεσης

Διαβάστε τις απαντήσεις

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο για κακοποίηση παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο για κακοποίηση παιδιών

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην 47χρονη βρεφονηπιοκόμο, που κατηγορείτο για ξυλοδαρμό και κακομεταχείριση…