Πανελλήνιες 2016: Αυτές είναι οι λύσεις σε Στατιστική, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική Γενικής Παιδείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη εβδομάδα των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων με τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) να εξετάζονται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, στην Ιστορία, τη Βιολογία και τη Φυσική αμφότερα γενικής Παιδείας.

5724c0621dc52479288b45f7 1

Τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

Οι απαντήσεις

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

«Τα θέματα της Ιστορίας ήταν σαφή ως προς τη διατύπωση και το περιεχόμενο», σχολιάζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Σαφή αλλά απαιτητικά ήταν τα θέματα που «έπεσαν» στην Ιστορία σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

«Ήταν απαιτητικά ως προς την έκταση των απαντήσεων και τη σύνθεση των πληροφοριών ειδικά στις ερωτήσεις των πηγών της Ομάδας Β’», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Οι απαντήσεις

Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Με σαφήνεια και εμφανώς ευκολότερα ήταν τα θέματα των μαθηματικών Γενικής Παιδείας που «έπεσαν» φέτος.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, οι «υποψήφιοι που έχουν προετοιμαστεί συστηματικά δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και θα αριστεύσουν».

«Είναι φανερή η αλλαγή της πολιτικής της επιτροπής εξετάσεων. Το μάθημα απευθύνεται πλέον μόνο στους υποψηφίους της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών και τα θέματα έχουν προσαρμοστεί ανάλογα», επισημαίνουν ακόμα.

Οι απαντήσεις

Τα θέματα στη Φυσική Γενικής Παιδείας

Οι απαντήσεις

Τα θέματα σε ΕΠΑΛ