Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο κατά των απολύσεων

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε για αύριο, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας…

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε για αύριο, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις εργαζομένων  της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και «στη διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει “Υπουργό των απολύσεων” και σημειώνει πως οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν πείθονται “από τα ψεύδη του για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών”.

Επισημαίνουν ακόμη πως τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων και τονίζουν πως δεν θα σκύψουν το κεφάλι στον “προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου”.

“Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» την δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν πως αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τους ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600,00 ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους” προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ. Σοφίας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη λεωφόρο Συγγρού.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.