Πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη: Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα τη Δευτέρα

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε εξέλιξη και φεμινιστικές οργανώσεις και queer ομάδες σε όλη τη χώρα διοργανώνουν κινητοποιήσεις για να αναδείξουν την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και απαιτούν την καταδίκη του.

Θυμίζουμε ότι την ενοχή του πρώην σκηνοθέτη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων καταγγελλόντων ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας. Για την πράξη σε βάρος του 4ου καταγγέλλοντα ο εισαγγελέας ζητεί να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Τη Δευτέρα 4/7, ορίστηκε πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη από φεμινιστικές & queer συλλογικότητες για τη δικαίωση των θυμάτων του.

Οι συλλογικότητες που συνυπογράφουν την αφίσα, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα στις 19.30 στο Σύνταγμα.

«Δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση, το κράτος να ξεπλύνουν τη δράση ενός κατά συρροήν παιδοβιαστή. Το slut shaming, το victim blaiming, ο ακραία ομοφοβικός και σεξιστικός λόγος που χρησιμοποιήθηκαν ως τακτική “υπεράσπισης” του Λιγνάδη ήδη επανατραυμάτισαν και κακοποίησαν εκ νέου τους επιζώντες – μηνυτές. Όμως δεν είναι μόνοι/μόνα» τονίζεται στο κάλεσμα.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα σε όλους/όλα τους/τις επιζώντες/επιζώντα του Λιγνάδη και απαιτούμε πραγματική δικαίωση για να μπορέσουν κάποια στιγμή να επουλωθούν τα τραύματα.

Απαιτούμε να κριθεί ένοχος ο Λιγνάδης.
Απαιτούμε τη στήριξη των επιζώντων έμφυλης βίας, ψυχολογική, νομική, ιατρική, οικονομική.

Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο»

Κιουρί-at Φεμινιστική Ομάδα Κιλοτίνα Σουσουράδες Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου Catσούλες Witches Fight Back Ομάδα Sylvia Rivera, για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στη γνώμη των διαδηλωτών οι οποίοι αναπόφευκτα εκφράζουν την ανησυχία…

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

Ο κίνδυνος μίας γιγάντιας ηφαιστειακής έκρηξης είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο…