Newsroom

Newsroom

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων για μια εβδομάδα

Πανελλαδική αποχή αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για μία εβδομάδα έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Η Ολομέλεια,…

Πανελλαδική αποχή αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για μία εβδομάδα έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Η Ολομέλεια, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα μνημονιακής λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα» και ζητάει συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκθέσει την επιχειρηματολογία της.

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.