Πανελλαδικές :Κυβίστηση Κεραμέως για το διπλό μηχανογραφικό

Αλλάζει ξανά τα δεδομένα το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

panellinies

Πριν ακόμη εφαρμοστεί, το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής, καταργεί το διπλό μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές 2022. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης.

Το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανάμεσα στα θέματα που ρυθμίζει, όπως η χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, καταργεί για φέτος τη συμπλήρωση του δεύτερου μηχανογραφικού δελτίου που είχε θεσπίσει για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η αναστολή της διάταξης για το δεύτερο μηχανογραφικό κρίθηκε απαραίτητη για δύο λόγους μετά την εφαρμογή της της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής:

-Διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα.

-Για να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους.

Με τη συμπλήρωση του διπλό μηχανογραφικού που είχε θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα συμπλήρωναν στο πρώτο μηχανογραφικό τους μόνο το 10% των σχολών κάθε επιστημονικού πεδίου, το 20% στα Επαγγελματικών Λυκείων. Στη δεύτερη φάση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δεν θα υπήρχαν περιορισμοί επιλογών, και θα συμπληρώνοντας μόνο από τους υποψήφιου που δεν εισήχθησαν στην πρώτη φάση, Τα μηχανογραφικά θα περιέχουν μόνο τις θέσεις που απομένουν κενές και τα τμήματα που δεν έχουν συμπληρώσει όλες τις θέσεις τους.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…