Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Παιδείας με την κυβέρνηση και το υπουργείο να κρατούν σκληρή στάση, ενώ μαθητές, φοιτητές και…

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Παιδείας με την κυβέρνηση και το υπουργείο να κρατούν σκληρή στάση, ενώ μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι σε σχολεία και Πανεπιστήμια να διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό αύριο, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολείων τους, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για ξυλοδαρμό μαθητή από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και προληπτικές προσαγωγές σε σχολείο στο Χολαργό.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη, 6/11/2014 στις 2 μ.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε ότι με απόφαση γενικής συνέλευσης, πραγματοποιεί “στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και μαζικά συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: “Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους. Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε άμεσα λύσεις στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων, των φοιτητών.

Φοιτητές/τριες, εργαζόμενες/νοι, διδάσκουσες/ντες, όλοι συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Προβάλουμε και διεκδικούμε τα αιτήματα κάθε τμήματος της κοινότητας και όλοι μαζί υπερασπίζουμε το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της παιδείας και το δικαίωμα στη μόρφωση. Καμία απόλυση – Καμία διαγραφή φοιτητών. Όλοι και όλες στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια”. 

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…