Newsroom

Newsroom

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

-Αναβρασμός στο χώρο της Εκπαίδευσης Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κατά του νέου νομοσχεδίου για την…

-Αναβρασμός στο χώρο της Εκπαίδευσης
Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κατά του νέου νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Γονείς, φοιτητές, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Εν τω μεταξύ, 301 τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τελούν υπό κατάληψη.
Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί την κατάργηση του νομοσχεδίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στην οποία έδωσαν επίσης το “παρών” ολιγομελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 σχολεία λιγότερα και περισσότερα από 20.000 κενά εκπαιδευτικών, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των βιβλίων δεν θα έχει λυθεί ούτε έως το τέλος του χρόνου.

“Ζητάμε η χρηματοδότηση των φωτοτυπιών να μην γίνει από τους γονείς των μαθητών, αλλά συντεταγμένα από το υπουργείο, να δοθούν κονδύλια στους δήμους άμεσα ώστε να καλυφθεί το κόστος”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αύρα Καράμπελα, μέλος της Συνομοσπονδίας. Αντιπροσωπεία γονέων ζήτησε κι έγινε δεκτή από τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Κοντογιάννη. “Για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, το υπουργείο νίπτει τα χείρας του”, τόνισε μετά τη συνάντηση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων απαντάει ότι τα παιδιά θα πάρουν το 20% των βιβλίων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων θα είναι έτοιμη στα μέσα Οκτωβρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν προσωρινά την κατάσταση με φωτοτυπίες και dvd, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τους καθηγητές.

Ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να “μετατραπούν τα σχολεία σε φωτοτυπικά κέντρα”, επισήμανε ότι τα μηχανήματα των σχολείων δεν είναι επαγγελματικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο κόστος των φωτοτυπιών σε σχέση με το βιβλίο. Συγκεκριμένα, ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν τέσσερα ευρώ.

Καθηγητές και δάσκαλοι, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου και έστειλαν επιστολές σε σχολεία, όπου περιγράφουν τα προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς.

Παράλληλα, υπό κατάληψη βρίσκονται 301 πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατάληψη μιας εβδομάδας και κινητοποιήσεις αποφασίστηκε σήμερα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους φοιτητές ότι με τις καταλήψεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνο.
http://www.enet.gr

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας