Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, φοιτητές και καθηγητές, έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στο νομοσχέδιο της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως που προσπαθεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα γνώσης ανάλογα με τις επιταγές της αγοράς.

Φοιτητες

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, φοιτητές και καθηγητές, έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στο νομοσχέδιο της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως που προσπαθεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα γνώσης ανάλογα με τις επιταγές της αγοράς. Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν σε συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 μ., στα Προπύλαια, ενάντια στην αστυνομοκρατία και την υποβάθμιση των πανεπιστημίων που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Πανεπιστημιακή αστυνομία: 

«Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά περίπου έναν χρόνο, που το δημόσιο σχολείο διαλύεται από την αντιεκπαιδευτική επιμονή της κυβέρνησης στην τηλεκπαίδευση, τα προβλήματα μόρφωσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών γιγαντώνονται, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν φτάσει στα όριά τους, η κυβέρνηση επιλέγει να επιτεθεί με τον πιο σκληρό τρόπο στη δημόσια εκπαίδευση. Αντί να πάρει μέτρα ώστε να ξανανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια, ξοδεύει 30 εκατ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας» αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους.

Βασικά αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων είναι να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όρια φοίτησης, διαγραφές φοιτητών, αστυνομία και ελεγχόμενη είσοδο, να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για την Παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς και καταστολή.

Καθεστώς καταστολής και τρομοκρατίας:

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο χωρίς κανέναν διάλογο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Προωθεί ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δραστική μείωση των εισακτέων και την κατάργηση σχολών και τμημάτων, ιδιαίτερα των περιφερειακών ΑΕΙ, και παράλληλα θέτει όριο στη διάρκεια φοίτησης, που θα οδηγήσει στη διαγραφή φοιτητών με οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα».

Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ καταλογίζει αδιαφορία στο ΥΠΑΙΘ για την ψυχολογική φόρτιση των μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές και διεκδικεί να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Επιπλέον ζητάει προσλήψεις εκπαιδευτικών, αραίωση των τμημάτων, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Η δημόσια Παιδεία στο στόχαστρο:

«Με τα ελλειπή μέτρα που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί την πανδημία, το άνοιγμα των σχολείων φαντάζει μακρινό σενάριο» υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι μαθητές, καλώντας στην κινητοποίηση, καταδικάζοντας παράλληλα το άκρως αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως. «Τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για παράλληλη φοίτηση σε φροντιστήρια καταδικάζονται να αρκεστούν στη γνώση που παρέχεται από το σχολείο, η οποία μόνο σφαιρική και ολόπλευρη δεν είναι» καταλήγουν οι μαθητές.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…