Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας

Μαζικά δωρεάν τεστ στα σχολεία, αραίωση των μαθητών στις αίθουσες και προσλήψεις εκπαιδευτικών ζητούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

5337986

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, πραγματοποιούν σήμερα στις 18:30 οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με  απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων”.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητεί μεταξύ άλλων μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, αραίωση των μαθητών στις αίθουσες, επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθώς και πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το αίτημα για την προσπάθεια εξεύρεσης των χώρων εκείνων που θα διευκόλυναν τη λειτουργία μη πολυπληθών τμημάτων ώστε να διασφαλιστεί η θεμελιώδης συνθήκη της ύπαρξης των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες απαντάται για μια ακόμη χρονιά αρνητικά. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά και η πολιτική ηγεσία «απαντάει» με τον πανελλαδικό μέσο όρο μαθητών ανά τάξη. Τόσο επικίνδυνη ανευθυνότητα και έλλειψη της αίσθησης του χρέους της διασφάλισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.

Την ίδια στιγμή, η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Κλίμα αυταρχισμού και απειλές για πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δημόσιων τοποθετήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.“.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…