Πανηγυρική ανέγερση αγάλματος του Καρλ Μαρξ στη Γερμανία (εικόνες – video)

Ο Καρλ Μαρξ, ο φιλόσοφος που δικαιώνεται διαρκώς, ακριβώς 200 χρόνια μετά τη γέννησή του, επέστρεψε στην πατρίδα του, τη γερμανική πόλη Τρίερ όπου και ανεγέρθη άγαλμά του.

5af019ca1dc524ca278b4707

Η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μαλού Ντράιερ προχώρησε το Σάββατο στα αποκαλυπτήρια ενός μεγάλου χάλκινου αγάλματος του Καρλ Μαρξ, του γερμανού φιλοσόφου που με τις ιδέες του άλλαξε την πορεία της ιστορίας, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους που πίστεψαν σε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο

Ο Μαρξ γεννήθηκε ακριβώς πριν 200 χρόνια, στις 5 Μαΐου 1818 στην πόλη Τρίερ. Εκεί ανεγέρθη και το πέντε μέτρων άγαλμά του, δώρο της Κίνας και δημιούργημα του διασημότερου γλύπτη της.

«Στεκόμαστε δίπλα σε αυτό το παιδί της πόλης μας. Και αντιμετωπίζουμε τον Καρλ Μαρξ με έναν εποικοδομητικό και ενεργό τρόπο. Δεν κρύβουμε το άγαλμα, αντίθετα χαιρόμαστε με αυτήν τη φιλική χειρονομία», δήλωσε η Ντράιερ.

Ο Μαρξ έζησε τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του στο Τρίερ, μια μικρή πόλη της δυτικής Γερμανίας στις όχθες του ποταμού Μοζέλλα. Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έζησε σήμερα είναι μουσείο.

H ανέγερση του αγάλματος του Μαρξ, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους Γερμανούς πολίτες του Τρίερ οι οποίοι μόλις αποκαλύφθηκε το άγαλμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα.




Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…