Newsroom

Newsroom

Παναγιώτης Γιαννάκης: Έγινε κέρινο ομοίωμα σε μουσείο

Το κέρινο ομοίωμα του «Δράκου» είναι σε φυσικό μέγεθος, έχοντας ύψος 1,92 μ. και στο λαιμό του φοράει το στεφάνι της νίκης

giannakhs

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατάφερε να κατακτήσει μια ακόμα σημαντική διάκριση με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ του 1987 να γίνεται κέρινο ομοίωμα και να δίνει το παρών στα αποκαλυπτήριά του δείχνοντας τον θαυμασμό του για το έργο που κράτησε για δέκα περίπου μήνες.

Το δημιούργημα απεικονίζει μια στιγμή του πανηγυρισμού της μεγάλης νίκης της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 1987, με το κέρινο ομοίωμα του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι σε φυσικό μέγεθος, έχοντας ύψος 1,92 μ. και στο λαιμό του φοράει το στεφάνι της νίκης, μια εικόνα που αποτυπώθηκε στη φωτογραφία η οποία έκανε τότε τον γύρο του κόσμου και τον χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καλλιτέχνης, Θοδωρής Κοκκινίδης, ευχαρίστησε τον μεγάλο Έλληνα αθλητή για την τιμή που του έκανε να τον εμπιστευτεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποτυπώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την εικόνα και τον σωματότυπό του πριν από τριάντα επτά χρόνια.

«Εμπνέομαι από τις μεγάλες προσωπικότητες, από τους ανθρώπους εκείνους που καταφέρνουν το ακατόρθωτο μέσα από την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το ταλέντο τους», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κοκκινίδης και συνεχίζει λέγοντας:

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Τον τίμησα μέσα από την τέχνη μου και με τίμησε με την παρουσία του στο μουσείο όπου στάθηκε δίπλα στο κέρινο ομοίωμά του.

Ήταν, σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω και “συνάντησε” ξανά τον εαυτό του, την δεκαετία του 1980, σε εκείνες τις μοναδικές στιγμές του πανηγυρισμού τόσο του ίδιου όσο και όλων των Ελλήνων».

giannakis omoioma2

Ο δημιουργός δεν κρύβει την χαρά και την ικανοποίησή του από τη γνωριμία και την επικοινωνία που είχε με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν ευλογία όλη αυτή η δεκάμηνη περίοδος της δημιουργίας του γλυπτού, γιατί εκτός από τον αθλητή που συναναστράφηκα, γνώρισα και τον άνθρωπο Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η ευγένεια, η σεμνότητα που τον διακρίνει, οι εμπειρίες που απέκτησε καθ’ όλη την αθλητική του διαδρομή και οι αρετές που συγκεντρώνει ως άνθρωπος τον κάνουν ακόμη σπουδαιότερο».

Με το τελευταίο δημιούργημα το Mουσείο Kέρινων Oμοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη αριθμεί συνολικά 37 κέρινα ομοιώματα, 22 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων.

Το κέρινο ομοίωμα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πάρει την θέση του δίπλα σε δυο άλλα ομοιώματα αγαπημένων αθλητών, της Βούλας Πατουλίδου και του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Το μουσείο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη, την έδρα του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπές στην υπόθεση με τον αστυνομικό της Βουλής: Διάλογος σοκ του 14χρονου με τη μητέρα του – Στο πλευρό του 45χρονου αστυνομικού ο γιος του

Πρώην βουλευτής αποχωρεί από τη ΝΔ με επιστολή – κόλαφο: «Τρολ του Μητσοτάκη συκοφαντούν τον Σαμαρά»

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για έντονα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»

Γιάννης Βούρος για την κόρη του Μαρία – Λουίζα: «Έμαθα ότι δεν είναι βιολογικό παιδί μου μετά από 18 χρόνια» (Video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κούγιας: Mήνυση σε Ακρίτα, Κασσελάκη και Μπιμπίλα – «Για να καταλάβουν τι λάθος κάνουν»

6127095

Κούγιας: Mήνυση σε Ακρίτα, Κασσελάκη και Μπιμπίλα – «Για να καταλάβουν τι λάθος κάνουν»

«Δυστυχώς ορισμένοι, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν δημοσιότητα, δεν σέβονται τίποτα», αναφέρει ο Αλέξης…

Λος Άντζελες: Τι είναι η ροζ ουσία που πετούν τα αεροπλάνα – Ο ρόλος της στη μάχη κατά των πυρκαγιών (photos)

AP25010759820989

Λος Άντζελες: Τι είναι η ροζ ουσία που πετούν τα αεροπλάνα – Ο ρόλος της στη μάχη κατά των πυρκαγιών (photos)

Έχει καλύψει δρόμους, στέγες και αυτοκίνητα στην περιοχή, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο θέαμα

Λάρισα: Νέα μαρτυρία για τον 39χρονο Βασίλη που αγνοείται – Όσα είπε ζευγάρι στον ιδιωτικό ερευνητή (video)

6430341

Λάρισα: Νέα μαρτυρία για τον 39χρονο Βασίλη που αγνοείται – Όσα είπε ζευγάρι στον ιδιωτικό ερευνητή (video)

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τον 39χρονο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις…