Παναγιώτα Βλαντή: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση, ήταν σοκ στα 22 μου χρόνια» (video)

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και για το θεατρικό κίνημα me too. 

NewsRoom 26/11/2021 | 15:28

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ μίλησε η γνωστή ηθοποιός, Παναγιώτα Βλαντή, για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε ηλικία 22 ετών.

«Μίλησα αμέσως μετά την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί έπρεπε πρώτα να το συζητήσω με την οικογένειά μου που δεν το ήξερε. Μεταξύ μας στη δουλειά το συζητάγαμε. Μόνο στη μαμά μου το είχα πει όταν συνέβη, ο μπαμπάς μου δεν το ήξερε. Ήμουν 22 χρονών, μόλις είχα βγει στην δουλειά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, για αυτό θύμωνα και στεναχωριόμουν που έλεγαν "γιατί τώρα;". Γιατί τώρα είναι η ώρα, τώρα πατάω στα πόδια μου. Γι’ αυτό λέω και σε γυναίκες και σε άντρες "Μίλα"», είπε η Παναγιώτα Βλαντή και πρόσθεσε: 

«Με είχε σοκάρει, ήταν ένα σοκ! Πέρασα πολλά στάδια, αλλά είχα την τύχη να γνωρίσω γενναιόδωρους ανθρώπους στη δουλειά και αυτό με βοήθησε να προχωρήσω. Αλλιώς δεν ξέρω τι θα είχα κάνει».

«Κατήγγειλα το γεγονός στο ΣΕΗ απλώς είναι παραγεγραμμένο, αλλά το ότι έχει παραγραφεί, δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει. Έκτοτε, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο νομίζω πως συναντηθήκαμε μόνο μια φορά, κοινωνικά, αλλά από απόσταση. Παροτρύνω τον κόσμο να μην ξεχάσει, να θυμάται ότι υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι γιατί μπορεί μετά από χρόνια να πούνε "το σβήνω το παρελθόν και ξαναβγαίνω". Εκεί εγώ λέω να μην ξεχνάμε και να τους δίνουμε τη θέση που τους αξίζει».