Newsroom

Newsroom

Δημοσκόπηση Παν. Μακεδονίας: Το 56% θεωρεί επιτυχία την συμφωνία του Eurogroup

Πανελλαδική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, δείχνει πως το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί επιτυχία τη συμφωνία…

skai 5

Πανελλαδική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, δείχνει πως το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί επιτυχία τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup και τη παράταση του ελληνικού προγράμματος. Το 20% απαντά πως «δεν είναι ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία». 

Έξι στους δέκα βρίσκουν ότι η στρατηγική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ήταν «σωστή», ενώ το 53% των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα πιστεύει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθούν στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Το 70,5% των πολιτών κρίνει αρνητικά την Νέα Δημοκρατία, καθώς θεωρεί ότι δεν στήριξε την κυβέρνηση, ένα ποσοστό που παραμένει υψηλό και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το ενδεχόμενο ενός Grexit φοβάται το 42,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 45% των πολιτών κρίνει κακή την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα, το 62% των ερωτηθέντων απαντά πως η δήλωση του Πάνου Καμμένου «θα τα κάνουμε Κούγκι» ήταν κακή.

Διχασμένοι ήταν οι πολίτες ως προς την κριτική του Μανώλη Γλέζου, καθώς σε ποσοστό 30% αναφέρουν πως ήταν δίκαιη και συμφωνούν, ένα 25,5% αναφέρει πως «συμφωνεί αλλά δεν έπρεπε να γίνει τώρα», ενώ ποσοστό 33% διαφωνεί και τη θεωρεί άδικη.