Newsroom

Newsroom

Πάμε Σινεμά; Δείτε όλες τις ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στις αίθουσες!

Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

582dbac71dc524141b8b4a8f

Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται

Tα «Φανταστικά Ζώα» έρχονται να μεγαλώσουν το σύμπαν των μάγων με μία ενδιαφέρουσα ιστορία που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη του 1926. Ο Νιούτ Σκάμαντερ είναι αποφασισμένος να μελετήσει και να σώσει τα σπάνια είδη μαγικών ζώων. Στις ΗΠΑ, όμως, επικρατεί ο φόβος στη σκιά βίαιων επιθέσεων, ενώ τον κόσμο των μάγων συγκλονίζει η εξαφάνιση του ισχυρού μάγου Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ. Ο Νιουτ θα γνωρίσει τον μη – μάγο Τζέικομπ Κοβάλσκι και την χρυσούχο Τίνα, καθώς και την αδελφή της Κουίνι. Και μαζί θα μπλεχτούν σε μια μαγική περιπέτεια. Το σενάριο υπογράφει η ίδια η Ρόουλινγκ.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρεντμέιν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαμάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Γιον Βόιτ, Ρον Πέρλμαν 


Η Τρελή Χαρά

Μία μεγαλοαστή που εγκαταλείπει τον δικηγόρο σύζυγό της για έναν απατεώνα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί θα γνωρίσει μία νεαρή κοπέλα, η οποία έχει αναγκαστεί να αφήσει πίσω της το παιδί της. Οι δυο τους θα αποφασίσουν να ζήσουν μερικές στιγμές ελευθερίας, σε μία πορεία αυτογνωσίας. Η ταινία του ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Βίρτσι είναι τρυφερή και ανθρώπινη.

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτσι

Πρωταγωνιστούν: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μικαέλα Ραματσότι


The Stopover

Μία ομάδα στρατιωτών επιστρέφει από θητεία στο Αφγανιστάν και πηγαίνει για τριήμερη «αποσυμπίεση» στην Κύπρο, σε πολυτελές τουριστικό θέρετρο. Οι δύο κεντρικές ηρωίδες της ταινίας, η Ορόρ (Αριάν Λαμπέντ) και η Μαρίν (Soko) προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη βία του πολέμου και ένα συγκεκριμένο περιστατικό που φαίνεται πως έχει στιγματίσει την μονάδα. Η ταινία των Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν που κέρδισε βραβείο Σεναρίου στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες γυρίστηκε στη Ρόδο και αποτελεί ελληνογαλλική συμπαραγωγή.

Σκηνοθεσία: Ντελφίν και Μίριελ Κουλέν

Πρωταγωνιστούν: Αριάν Λαμπέντ, Soko, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάκης Παπαδημητρίου


Το Μέλλον

Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σε ένα Λύκειο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με την δουλειά της και απολαμβάνει να βυθίζεται στις σκέψεις και τους στοχασμούς της. Παντρεμένη με δύο παιδιά μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένεια της, τους παλιούς μαθητές της, και την πολύ κτητική μητέρα της. Μία μέρα ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι θα την αφήσει για μία άλλη γυναίκα. Ελεύθερη πλέον, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την ζωή της. Η ταινία απέσπασε Αργυρή Άρκτο στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν Λοβ

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα


Στην Καρδιά του Δάσους

Δύο αδελφές ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, μία μέρα, το ρεύμα κόβεται –κανείς δεν ξέρει γιατί. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούν εκατοντάδες θεωρίες στο ραδιόφωνο. Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Μετά από λίγο, το ράδιο σταματά κι αυτό. Απόλυτη σιωπή. Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση ασφάλειας, και με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, οι δύο αδερφές θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικό τους όπλο, οι μνήμες της χαρούμενης οικογένειας που ήταν κάποτε.

Σκηνοθεσία: Πατρίσια Ρόζεμα

Πρωταγωνιστούν: Έλεν Πέιτζ, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαξ Μινγκέλα


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…