«Πάμε να τους γαμ@@@με, να τους σκοτώσουμε»

Ένας φίλος μου έστειλε αχάραγα το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη “Οδός αβύσσου αριθμός μηδέν” που γράφτηκε στα 1962 και περιγράφει τον τρόμο και τη βία στο κολαστήριο της Μακρονήσου σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου. 

FARSAKIDIS GHOSTSweb

Πόσο απέχει ο Κουτρουμπάς του Λουντέμη από τον σύγχρονο Κουτρουμπά των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη; Εβδομήντα χρόνια (70) χρόνια δρόμος!!

Τα τελευταία γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών είναι η φυσική εξέλιξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που έφτασε στην κορύφωση με τις ευλογίες – και το σχέδιο – της κυβέρνησης. Το επιβεβαίωσε ο θλιβερός πρωθυπουργός ο οποίος μετατράπηκε σε εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. με εκείνο το βραδινό διάγγελμα αυτογελοιοποίησης.

Η Δεξιά είναι ιστορικά συνδεδεμένη με μακρές περιόδους ανωμαλίας και αντιδημοκρατικής πρακτικής. Είναι συνδεδεμένη με τον στρατοκράτη, τον χωροφύλακα, τις διώξεις δημοκρατικών πολιτών, τον αυταρχισμό και τον περιορισμό ελευθεριών και συνταγματικών δικαιωμάτων. Όχι από βίτσιο αλλά γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου τα οποία εκπροσωπεί πολιτικά. 

Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” με πρόσχημα την πανδημία έχει αναγάγει τις ομάδες κρούσης του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους – τους σύγχρονους Κουτρουμπάδες – σε πρωταγωνιστή στο δημόσιο χώρο. Ο Μητσοτάκης επαναφέρει στο προσκήνιο τη θεωρία του “εσωτερικού εχθρού” για να δικαιολογήσει την κατευθυνόμενη δράση των σιδηρόφρακτων παλικαράδων του Χρυσοχοΐδη εναντίον εκείνων που αμφισβητούν έμπρακτα την πολιτική του. Μια δράση που θυμίζει οπαδικούς χούλιγκανς έτοιμους να τσακίσουν τον “εχθρό” της αντίπαλης ομάδας. Μια δράση ανεγκέφαλων οι οποίοι – με τη βούλα της αστυνομίαςστήνουν καρτέρι σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους πολίτες.  

Το ερώτημα είναι: Είναι όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί “Κουτρουμπάδες”; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι, κι ας ονειρεύονται κάποιοι “ιδιώνυμα”. Όπως δεν είναι χούλιγκανς όλοι οι οπαδοί των ομάδων. Δεν μπορεί όμως να παραβλέψει κανείς ότι στον κατασταλτικό μηχανισμό της αστυνομίας ενδημούν χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και πρακτικές οι οποίες τρέφονται με βία και αίμα. Ίσως είναι καιρός να μιλήσουμε για εκδημοκρατισμό, για “απο-χρυσαυγιτισμό” των σωμάτων ασφαλείας όπως στη μεταπολίτευση μιλούσαμε για την αποχουντοποίηση που δεν έγινε ποτέ. Δεν είναι δα και εύκολο για την Δεξιά να κόψει “σχέσεις” με το πιο καθυστερημένο νοητικά και πολιτικά – και χρήσιμο για το κράτος της – κομμάτι της “νόμιμης” βίας. Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης επιλέγει αντί για δασκάλους και καθηγητές να προσλάβει “αγράμματους” ειδικούς φρουρούς χωρίς κριτήρια και εκπαίδευση. Έτοιμους να εφορμήσουν μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζοντας “πάμε να τους γαμ@@@σουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε”, χωρίς οποιαδήποτε αναστολή…

 Αλλά δεν είναι μόνο οι “μπάτσοι” της αστυνομίας που υπηρετούν το κράτος της Δεξιάς. Είναι και τα γραβατωμένα ορκ του συστήματος, οι “μπάτσοι” της δημοσιογραφίας, οι υπάλληλοι των αφεντικών της κατευθυνόμενης ενημέρωσης. Είναι αυτοί που εμφανίζουν ως ρεπορτάζ τα δελτία τύπου της Αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη, αυτοί που κρύβουν ή παραποιούν τα βίντεο που δείχνουν τη βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής. Είναι αυτοί οι οποίοι συνδέονται με ομφάλιο λώρο με τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου ευτελίζοντας κάθε έννοια αντικειμενικότητας και αλήθειας. Αν δεν υπήρχαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και τα κοινωνικά δίκτυα να προβάλουν την αλήθεια, τα γεγονότα θα θάβονταν όπως και …τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων…      

Ο Κυριάκος επικαλούμενος την κορύφωση της πανδημίας κάνει έκκληση να σταματήσουν για ένα μήνα οι κινητοποιήσεις. Θα μπορούσε να πείσει τους πολίτες αν εκείνος – ο έχων το γενικό πρόσταγμα – έκανε την πρώτη κίνηση. Να άρει τις αιτίες των κινητοποιήσεων. Να πάψει να νομοθετεί κατά ριπάς. Να πάρει πίσω το νόμο αστυνόμευσης των ΑΕΙ και να μαζέψει τα αγριεμένα εποχούμενα ντόπερμαν στα κλουβιά τους. Να πάψει να ονειρεύεται ότι η κοινωνική ειρήνη θα επέλθει με αστυνομική καταστολή.  

Μπορεί ο Μητσοτάκης να υπερβεί τον εαυτό του ή θα υποδύεται την ωραία κοιμωμένη ασκούμενος σε ανούσια φληναφήματα από άμβωνος; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…