Πάμε να τα πούμε πριν να τα πούνε όλοι

Η πολιτική σκηνή ενδύεται παραδόσεις, εδέσματα, γλυκίσματα και χαρακτήρες. Κάθε κόμμα παίρνει τη θέση του στην εορταστική σκηνή, αντιστοιχώντας σε εθιμικά ή σύγχρονα δρώμενα. Σας τους παρουσιάζουμε.

κάλαντα

«Τρίγωνα κάλαντα μες΄ τη γειτονιά» ο ΣΥΡΙΖΑ. Χτυπά τις πόρτες των σπιτιών, περνοδιαβαίνει από καταστήματα και δημόσιους χώρους ζητώντας να τα πει σε όλους. Στα ελληνικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα έχουν καταμετρηθεί περισσότερες από τριάντα παραλλαγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα περισσότερες λόγω τάσεων στην κομματική του ενδοχώρα. Όταν ανοίξουν οι κάλπες ελπίζει το κουτί του να έχει μαζέψει το ικανό ποσό για να μας ψέλνει και την επόμενη τετραετία «είναι δίκαιο κι έγινε πράξη».

Αξιωματική αντιπολίτευση! Οι δαιμονικοί καλικαντζαραίοι της ΝΔ έχουν βουρλιστεί πλέον για τα καλά. Σύμφωνα με την παράδοση είναι άνθρωποι με κακιά μοίρα μεταβαλλόμενοι σε δαιμόνια. Χοροπηδάνε και μαγαρίζουν τα πάντα, κάνοντας φασαρία. Οι πολιτικοί νάνοι με τα κουσούρια τους είναι έτοιμοι για έναν ακόμα σαματά, μέχρι να έρθουν τα Θεοφάνεια των εκλογών κι ίσως οι Βερβελούδες επιστρέψουν στα βάθη της γης. 

Χριστουγεννιάτικη δίπλα το ΚΙΝΑΛ. Δίπλα ακριβώς στη ΝΔ, εκεί που νομίζει ότι είναι και το μέλι. Μία παραδοσιακή δίπλα που ‘χει δεθεί πολιτικά φιόγκος, ακριβώς όπως τις σχημάτιζαν οι παραδοσιακές νοικοκυρές περασμένων εποχών. Μια πιατέλα πάνω στον μπουφέ, τυλιγμένη σε σελοφάν, υπομονετικά περιμένει να γίνει το πεσκέσι του Μητσοτάκη. 

Το ΚΚΕ είναι η κοπή της πίτας. Του σπιτιού, του Θεού, του γραμματέα… Κάθε χρόνο το ίδιο σταύρωμα της βασιλόπιτας, τα ίδια κομμάτια, η ίδια σειρά και το φλουρί πάντα στο κόμμα. Τίποτα δεν διαταράσσει το τελετουργικό του τιμημένου, σε έναν πλανήτη που έχει αλλάξει με όλους τους τρόπους, που απειλείται και δεν έχει περιθώρια να ελπίζει στη Δευτέρα παρουσία.

ΠΟΤΑΜΙ, το αμπαλάζ των χριστουγεννιάτικων δώρων. Απαραίτητη προϋπόθεση αλλά στο τέλος, το δώρο είναι αυτό που μένει κι όχι το περιτύλιγμα. Υπάρχουν κάποιες νοικοκυρές που κρατάνε το χαρτί γιατί όλο και κάτι άλλο θα τυλίξουν με τη σειρά τους. Αλλά συνήθως το αμπαλάζ πάει για πολιτική ανακύκλωση. Ήδη έχει πάει. 

Η νεοναζί ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το απόλυτο hangover. Είναι η στιγμή έχεις πέσει στα τέσσερα, έχεις αγκαλιάσει τη βρώμικη λεκάνη του πιο εξαθλιωμένου bar και ξερνάς. Και κάπου εκεί, πάνω στον εμετό, αποκοιμιέσαι μέχρι να σε βρει ο νέος χρόνος.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι ο καλεσμένος που δεν ήρθε στο γιορτινό τραπέζι. Κρύωσε, κι αναγκάστηκε να μείνει σπίτι. Θα κάνει μια κοτόσουπα μπας και συνέλθει. 

ΑΝΕΛ, η ζύμη που δεν πέτυχε, το γλυκό που δεν φούσκωσε. Άντε τώρα να τρέχεις στο κοντινό ζαχαροπλαστείο να βρεις κάτι της προκοπής, να μην σε εκθέσει. 

Αντάρα ακούγεται έξω από τη Βουλή.  Α! είναι οι Μωμόγεροι του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. Φορούν κουδούνια και περιφέρονται κάνοντας εκκωφαντικούς θορύβους και πετώντας προκηρύξεις. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα καταγγείλουν και πάλι την ανοχή της κυβέρνησης. 

Και του χρόνου! Γεροί να είμαστε και μακριά από κακό και άδικο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…