ΚΧ

Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Πάμε και όπου βγει και το 2024

«Πάμε και όπου βγει». Η φράση αυτή αποδόθηκε στον σταθμάρχη της Λάρισας, πριν τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Στις 28 Φεβρουαρίου.

5821833

Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μία έκφραση καθώς αποτυπώνει την επί δεκαετίες λογική αντιμετώπισης των καταστάσεων και των προκλήσεων σε αυτή την κατά τα άλλα πανέμορφη χώρα.

Στον ίδιο τόπο όπου στο τέλος του 2022, και στην αυγή του 2023, δεν υπήρχε το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά κατά σειρά: «καταγγελίες για υποκλοπές», που έγινε: «υπόθεση των υποκλοπών» και λίγο πριν το τέλος του έτους πήρε διαστάσεις… σκανδάλου, όταν είχε φτάσει στο μη περαιτέρω.

Στην Ελλάδα που κάηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, άνθρωποι και ζώα απανθρακώθηκαν, περιουσίες έγιναν στάχτη. Από τον Έβρο ως την Εύβοια, τη Ρόδο αλλά και την Αττική. Εξαιτιας των πυρκαγιων, συνολικά, 28 άτομα έχασαν τις ζωές τους με τη συντριπτική πλειονότητα κατά την φωτιά που επληξε ανεπανόρθωτα το δάσος της Δαδιάς.

Και αφού το καλοκαίρι κάηκαμε, το φθινόπωρο πλημμυρίσαμε. Με την κακοκαιρία Daniel βυθίστηκε στη λάσπη ο κάμπος της Θεσσαλίας μέρος της πόλης της Λάρισας καθώς και σε Παλαμά, Βλοχό και Μεταμόρφωση. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι χάθηκαν.

Μάλιστα, λίγους μήνες νωρίτερα, στις 14 Ιουνίου, εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν διαπλέοντας τη Μεσόγειο με το σαπιοκάραβο «Adriana» που είχε ξεκινήσει το ταξίδι προς τον θάνατο από τη Λιβύη πέντε ημέρες νωρίτερα. Συνολικά μετέφερε περίπου 750 άτομα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και τελικά έμελλε να μετατραπεί στον υγρό τους τάφο. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δε θα γίνει ποτέ γνωστός. Μετά το ναυάγιο, η Ελλάδα μπαίνει ξανά στο μικροσκόπιο της Ευρώπης.

Ετσι, σε συνδυασμό με ανασφάλεια, ακριβεια, πάμε και όπου βγει και το 2024.

Καλή χρονιά σε όλους*

*«Εκτός φυσικά των καθαρμάτων», που θα συμπλήρωνε ο αοίδιμος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…