Newsroom

Newsroom

ΠΑΜΕ: Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει

Σε πολύ έντονο ύφος η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ κατά του δόγματος Χρυσοχοΐδη

5205983

Σε πολύ έντονο ύφος κινείται η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το νέο αστυνομικό δόγμα που προωθεί ο Χρυσοχοΐδης, με τη συνδικαλιστική οργάνωση να κάνει λόγο για «στοχοποίση του “εχθρού-λαού”» και προετοιμασία «”γύψου” για το εργατικό κίνημα», ενώ το κείμενο ξεκινάει με στίχους του μεγάλου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ.

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης κάνει λόγο για «κρατική τρομοκρατία», ενώ τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προλάβει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

 «…Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,

 πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,

 είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει.

 Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.»

 Ναζίμ Χικμέτ

Η Κυβέρνηση κλιμακώνει την Καταστολή, την Τρομοκρατία και τις Διώξεις Εναντίον των Εργατικών Αγώνων

Με το σχέδιο “διαχείρισης των συναθροίσεων”, η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται.

Τα σχέδια τους θα απαντηθούν στο δρόμο του αγώνα! Θα απαντηθούν με τη μαχητική οργάνωση της πάλης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η Κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για τη Δημόσια Νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, αλλά δίνει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν έχει λεφτά για γιατρούς και δασκάλους, αλλά έχει για επιδοτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών, για «ειδικούς φρουρούς» και αστυνομοκρατία, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός εχθρός των εργατών είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταστολή και τρομοκρατία!

Με το σχέδιο της Κυβέρνησης επιβεβαιώνεται ότι μπροστά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

 Στοχεύουν:

·  Το Φακέλωμα κάθε συνδικαλιστικού στελέχους ή εργάτη που θα οργανώνει κινητοποίηση. Κάθε συνάθροιση θα απαιτεί βεβαίωση του «οργανωτή» από το …TAXIS ώστε να έρχεται «ραβασάκι» με νέα πρόστιμα και να οδηγηθούν τα συνδικάτα και κάθε αγώνας σε οικονομική εξόντωση. Ειδικά μετά τα αμέτρητα παραδείγματα με τα κορονο-πρόστιμα σε συνδικαλιστές, απεργούς, σε εργάτες που δούλευαν υπερωρία ακόμα και αιμοδότες!

· Ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φορτώνονται στα συνδικάτα και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση δράσεις και ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα, ακόμη και η δράση σκοτεινών μηχανισμών και προβοκάτσιες.

· Φέρνουν στην Ελλάδα τον «Γαλλικό Νόμο Καθολικής Ασφάλειας» που ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για γενικό φίμωμα και κάθετη λογοκρισία εναντίον όποιου ΜΜΕ ή φωνής αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Αφού δίνεται η δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει στο τι θα προβάλλεται στα ΜΜΕ, αλλά και στο τι, πώς και που θα μπορεί να καταγράφεται από τα ΜΜΕ με πρόσχημα την “ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων”

· Προβλέπουν την διεξαγωγή ελέγχων προσώπων και ΙΧ, ακόμη και μακριά από το χώρο πραγματοποίησης συγκεντρώσεων, δηλαδή ουσιαστικά γενικό εκφοβισμό και τρομοκράτηση καθενός που έχει την πρόθεση να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση.

Ενώ διατηρούν και καλλιεργούν την αντιδραστική και επικίνδυνη αντίληψη ότι οι εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις είναι θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών. Στοχοποιούν τον «εχθρό-λαό» και προετοιμάζουν «γύψο» για τα εργατικό-λαϊκό κίνημα!

Οι αγώνες των εργατών δεν μπαίνουν στον «γύψο». Δεν απαγορεύονται με διατάγματα η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες για την ζωή και την επιβίωση της εργατικής τάξης!

 Ο λαός χρειάζεται γιατρούς για τα νοσοκομεία, δασκάλους για τα σχολεία,

 Όχι καταστολή και αστυνομία!

 Η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

 Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, την ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

 Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…